Fransk inspiration


Gråa februaridagar är det gott att få lite inspiration.
Är inne i en fransk period. Film, musik och böcker som ger lust och inspiration.
Av bästa familjen B fick jag på nyårsafton en jättefin bok Fransk afton av Magnus Falkehed. Fina bilder, berättelser och goda recept och till boken tillhör en CD med fransk musik. En riktig pärla.

En alldeles nyutkommen bok är - Fransk Bistro av Maria Zihammou. Åhhhhh - är helt förälskad i denna bok. Superläckra bilder och recept. Vill flytta in i boken ;-))

Eftersom jag legat sjuk i influensa och varit supertrött efter så har det blivit en hel del film i början av året. Jag är så förtjust i franska filmer och två feelgoodfilmer med läckra interiörer som jag sett på sista tiden är: Le Chef och pärlan Franska nerver -choklad och kärlek fick mig genast att må bättre.

PS Fick tipset om en superbra TV-serie på SVT-play - nyutkommen i Frankrike och premiärvisad på SVT-play Gengångare - otäck, spännande och fruktansvärt bra - ligger kvar i 20 dagar till DS

Kommentarer

Men tänk Lotta, det är väl heeelt otroligt! Du kommer prick nu med exakt vad vi behöver:) Jag är i Nice hos Hanna o vi har precis sett Flight. Ok, men verkligen inte nån feel good film. Sa att vi borde sett nån mysig tjejfilm istället. Nu ska vi kolla både bok & filmtips, var så säker. Så blev du med oss här i La France också;)
Hanna hälsar,
kram på dig
Eva
Anonym sa…
Åh,va'kul att du kom med franska tips! Jag ÄLSKAR framför allt Paris, var där för 1 o ett halvt år sen. Kul med franska filmtips och böckerna också dom ska jag absolut beställa. Frankrike är ett så härligt och vackert land!! Det här var vad som behövdes nu i detta gråa och dystra! Ha en mysig vecka/ Kram Rita
Läckra interiörer mmmmm det vill man ju se mycket av ! ;)
Jag måste kolla upp den där Tv-serien...
Må så gott & ha en härlig söndagkväll !
Kram Anki

Populära inlägg