Smultrongården - livet och smakerna


För några år sedan åkte jag med svägerskan och bästa väninnan C till Smultrongården. Vi blev helförtjusta i denna livsstilsbutik på landet utanför Örebro.
Och helt allvarligt - om jag skulle överväga att flytta tillbaka till Närke så skulle just Smultrongården vara en anledning - en riktig oas och något liknande har vi inte här runt Göteborg.
Jag fotograferade en del, köpte några saker och när jag kom hem bloggade jag om vårt besök. Några dagar senare fick jag ett mail från Eva som har Smultrongården - jag var livrädd när jag öppnade mailet att hon skulle vara arg för att jag fotograferat och inte frågat - men hon var så go och härlig i mailet och ställde en del frågor om bloggande och mina svar kanske fick igång henne i bloggvärlden. Jag har följt hennes utveckling och är så imponerad av allt hon tar sig för.

I våras så kom så boken: Smultrongården - livet och smakerna.
En vacker bok där man får följa ett år på Smultrongården med de godaste recept.
Bilderna är fantastiska och recepten är vardagsenkla - lätta att följa och säkra (jag gillar att jag vågar baka något för första gången och bjuda på det direkt).
Eva berättar inspirerande om hur familjen driver sin Smultrongård men också om livet i Frankrike där de har en liten lägenhet. Ett liv som jag bara drömmer om.......
Undertiteln till boken - livet och smakerna är så träffande och det är verkligen en livsstilsbok som är fin att ta fram och bara titta i. Jag gillar att inreda med böcker -så Smultrongårdsboken står i vårt vardagsrum på ett bord under TV:n ;-)
I min fina bok har Eva skrivit några personliga rader - det är något som jag gillar extra mycket att få en bok signerad - försöker alltid passa på att få författarens signering när jag är på Bokmässan t ex.Idag tog jag fram Smultrongårdsboken när jag satt på altanen och stickade (i passande syrenlila garn ;-)) blev sugen på lite scones så det fick bli det till förmiddagsfikat.


Kommentarer

lillan sa…
Käraste vän,
Om du flyttar hit öppnar vi tillsammans en egen liten butik, inte lik någon annan.
Importerar häftiga garner, varvar med kulturella specialiteter á la bokhörna, lästips, sånglektioner och sånghapiness á la feel good, hembakt, fotograferingsutnaningar och annat smått o gott som förgyller en vardag för kvinnor med god smak och sinne för livslust och kvalitet.
Låter hur mysigt som helst.
Boken ser riktigt fin ut!
Må så gott!
Kram Malin
Anonym sa…
Vacker bok och en vacker bild. Inspirerande!! Gillar också Smultrongården, var där tidigare i sommar. Sååå vackert!!! Ha det gött/Rita

Populära inlägg