2011


Under de år jag bloggat har jag varje årsskifte summerat det gångna året . För mig är det intressant att se tillbaka, stanna upp och tänka till kring alla dessa dagar som kom och gick och som är livet.
I en del tidningar och hos några Facebookvänner har jag sett kommentarer om att 2011 var ett skitår. Jag har inte riktigt den känslan.
Familjen mår bra, dottern lever ett intressant, utvecklande och spännande liv, jag har mest jobbat.
2011 var en del av mitt Liv kanske inte det mest omvälvande men en pusselbit som läggs till de andra pusselbitarna. Beslut man tar, frågor man ställer, svar man ger påverkar -  ibland helt avgörande ibland mindre.
Här är några saker som jag valt att lyfta fram fr 2011:

Årets händelse:
2011 var ett starkt nyårsår. Händelser som kommer påverka oss långt fram.
Jordbävning i Japan, den Arabiska våren med följande oro och glädje, ekonomisk oro i USA o Europa. Nyårskrönikorna är fulla med dramatiska skildringar. 
Det jag minns starkast är nog den 22 juli då jag av en händelse såg på CNN då bomben sprängts i Oslo, de första kommentarerna och slutsatser som drogs alldeles för snabbt, de första rapporterna om skjutning på en ö där ungdomar var på läger.....Sen satt vi bokstavligen framför TV:n i ett par dagar och följde vårt grannfolk, grät och försökte förstå. Årets bok:
Har sagt det förut: De imperfekta av Tom Rachman.
Läser nu Steve Jobs biografin som är så intressant. En man som förändrat världen - här finns mycket att reflektera över.
Systrarna Eisenmans mingelmat valdes till bästa kokbok och det håller jag helt med om  - en välkommen fin julklapp. Rekommenderas!


Årets glädjetårar:
När Tomas Tranströmer fick Nobelpriset.


Årets film:
Jag ser en hel del film via Headweb i datorn - men att utse den bästa var värre...många halvbra och ingen som stannat kvar i minnet som den bästa.

Årets TV-program:
Under min förkylningsjul :-( har jag haft tillfälle att se igen en massa inspelat bl a Downton Abbey - så otroligt bra serie. Det blir tufft att vänta ett år på del 3.
Så mycket bättre - jag tycker att andra säsongen var väl så bra som första.
Lykke - danskar kan göra TV, en serie som passade min humor perfekt.


Årets semesterminne - roadtrip med svägerskan till Skåne, mycket skratt.


Årets bästa köp:
iPad 2 - min fina fina lilla platta med gravyr: La vita è bella, en svart Longchamp-väska som passar perfekt i detta regniga, ruskiga Göteborg.

Årets väder: Mycket snö i början på året, en svensk sommar och en otroligt stormig höst.

Årets trend - tantens återkomst:  Bloggaren Underbara Klara - en ung tjej med tantideal och tips har synts i rutan, hörts på radion i Husmorsskolan och i P1 Sommar. Flera böcker om tanter har getts ut:
Supertanten av Elin Ek , De sista tanterna 

Årets inredningstrend: Sakta börjar vi lämna det vita och fräscha. Naturen som inspirationskälla har varit trenden hela 2011 och står sig nog en bra bit in 2012. Ull, trä, kottar, mossa, stubbar......
Arne o Carlos stickade julkulor till granen är så 2011 ;-))

Årets personliga insikt: Här och Nu!


Årets låt....Borde kanske vara någon av Veronica Maggio som hörts mest. Men jag väljer en som får mig att tänka till på vad livet skulle kunna blivit, vad det blev, vad ett beslut får för konsekvenser och att det inte är dina ord som betyder utan det du faktiskt gör:


Kommentarer

Mycket tänkvärt och fint sagt! Hoppas att du får ett lika fint 2012 och att vi får fortsätta att titta in på din blogg och inspireras.
Kul Lotta att du är tillbaka:)
Har väntat på din sammanfattning, alltid lika skoj att läsa.
När gästerna åkt sätter jag mig i lugn och ro och läser ditt inlägg.
Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig och de dina.
Kramar SmultrisEva
Anonym sa…
Veckans mysigaste stund för mig själv, är när jag kikar in på Signes vind. Du ger så många mysiga tips om allt möjligt,och skriver tänkvärda saker!! Tack! Och hoppas du orkar fortsätta med detta. Varma kramar och God fortsättning på det nya året.RITA
Tingeltangel sa…
Det var en fin sammanfattning av året.

Jag tillhör dem som tycker 2011 var sisådär. Men jag ser med tillförsikt fram emot 2012.

Önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Populära inlägg