Borta bra men hemma bästAtt jag bor i Göteborg och älskar den staden kommer inte som någon större överraskning för dig som tittar in på Signes vind. Vi har bott i Göteborg en hel massa år men har ett förflutet i Närke.

Denna helg har varit en nostalgihelg för mig då jag firat en av mina bästa vänner som fyllt år så jag tog tåget upp till Örebro.
Det är intressant att återse gamla vänner. Man känner varandra men ändå inte. En hel massa år med andra erfarenheter ligger emellan. Man hör till men ändå inte. Mycket att tänka på - vad blev det av livet, våra drömmar osv.

Fick möjligheten att återse Smultrongården - detta läckra ställe utanför Örebro med en fantastisk Eva med familj - man blir så imponerad av deras kreativitet. Det blev en hel del shopping det finns hur mycket fint som helst på Smultrongården - fina kläder precis i min smak :-) och inredning högt o lågt.

Två timmar promenerade jag och svägerskan under söndagsmorgon vid Hjälmaren. Köpte fantastiskt gott bröd hos Jeremiabageriet som vi åt till frukost och som jag kunde ta med till mannen som tog hand om mina hundar.

Jag tror aldrig jag kommer flytta tillbaka till Närke - trivs vid havet och i storstan - här är mitt liv. Saknar vännerna i Örebro men inget annat - tur att Facebook finns så man kan hålla kontakt och ändå gå på Avenyn, cykla längs med älven, promenera i Delsjön, fika på DaMatteo, bada i saltvatten m.m.m.m.m.m.m.m.


Kommentarer

Ja, va härligt att man älskar att komma hem, livet förändras men vännerna finns kvar OCH Facebook, det är ju så bra kommunikationsmedel i lagoma proportioner men mkt praktiskt!
Ha en bra vecka önskar
Carin
Anonym sa…
Hej Lotta,
Ni verkar ha haft en mysig (och dyr)tur till Smultris. Men det var det nog värt!
Jag ville så gärna träffa dig och följa med men orken räckte inte riktigt till. Passade på att sova när jag hade min pappa på besök som ville ta hand om barnen.
Men det blir fler gånger!

Kram Annica
Blommiga sa…
Hej!
Det var ett tag sedan jag bloggade, men jag ser att du har din blogg kvar:-)
Jag har också bott i Örebro, men sedan 1989 har jag bott i Göteborg med omnejd och känner mig hemma här. Jag har också varit på Lisebergs trädgårds dagar och visst fanns det mycket fint!
MVH Karin
Halloj där!
Sååå himla kul att du äääntligen kom:)) Och att ni stannade så länge, jätte skoj! Hoppas att kvällen ni skulle på var lyckad också. Alltid skoj att träffa gamla bekantskaper men jag förstår om du har Götet i ditt hjärta.
Jag såg en fransk bild idag. Oj vad mysigt det ser ut på alla bilder tänkte jag, så läser jag under att det står Vence. Jag tyckte väl jag kände igen gränden! Då högg det till i hjärttrakten o det kom en liten tår, snacka om att det stället fullständigt erövrat mig:)) Du MÅSTE dit!!! Örebro är fint - MEN.... Jag håller tummarna att askan håller sig lugn då är vi där på måndag. Tro´t eller ej men nu skulle ni kunna komma hit & röra till igen - klädrummet är tip top. Jag vet att det låter som en omöjlighet men det är sant;)
Vilket fint kollage du gjort om oss! Är det ok att jag tar den till min sida?
Rolig kommentar av din man haha, han är nog inte ensam att tycka så...
Ha det toppen & hoppas ni har varmare än oss,
kramar Eva, Hanna hälsar också, sa att ni var så glada o trevliga:)

Populära inlägg