T som i te och tulpanSå är julen utstädad.
Lillans tuva som ofta skapar tänkvärda citat har myntat ett bra begrepp när det gäller att ta bort julsakerna = "att avtomta". Precis så kändes det idag när mannen och jag packade ner alla julsaker och bar upp det på vinden.

Lillans tuva har haft en kul utmaning på sin blogg som gick ut på att visa vad man förvarar sitt te och kaffe i. Det är konstigt, men det man använder ofta i köket är inte alltid det mest stylade. Vår kaffeburk är t ex så ful så den fotas inte på bloggen. Många av mina teburkar är också tråkiga och matchar varken sig själva eller varandra :-)
Här behövs uppfräschning.Köpte en fin teask till min tepåsar som jag ofta dricker på kvällarna. ( Friggs Eco Chic ) Förpackningarna är visserligen små fina kuber men nu har jag allt samlat och asken står framme istället för en massa askar i skåpen.

Av dottern fick jag ett jättgott te från California Bakery, Milano. Snyft nu är hon tillbaka i Italien och här är så tomt :-((Jag är svag för Brunkullans teer - köpte grönt o svart i fredags och har njutit hela helgen. Precis som att tomtarna förflyttats så har också det kryddiga vinterteet försvunnit - återanvänder några fräcka glassburkar till de fräscha teerna. Brunkullan är ett hemligt recept som gått i arv - helt fantastiskt gott - här kan du läsa framgångssagan.

Kommentarer

lillan sa…
Hej vännen min!
Visst är det märkligt att man nästan ska behöva skämmas för att visa det man använder precis varje dag. Det första man blir blind på......
Här måste shoppas!
Din burk för tepåsar är helt underbar......som Du.
Det kändes gott att prata med dig härom kvällen.
Måhända kör jag favorit i repris och tar en sväng till Götet på sportlovet:)
kram
Caroline
Tack för tips om Friggs théer! Jag brukar handla Friggs men har inte sett detta. Kul!
Jag måste ta och fota någon dag var jag har mina théer och kaffet...
Ha det så gott! Nu ska jag ta en kopp thé!
Carin
viktoriaK sa…
Fin blogg du har..jag gillar dina smycken!

Populära inlägg