PicknickI vår familj finns det alltid tillfälle för en fika och att dessutom få möjlighet att fika utomhus - ha picknick - är livskvalitet! (som en stund vid havet 1 maj!)

Några picknicktips:
* Skaffa en praktisk och fin korg. En Stelton shopnic står högst på min önskelista - hur praktisk som helst och tuff!.

Eget collage med bilder från ovanstående firmor


* Jag gillar riktigt porslin - köper (alltför ofta tycker mannen) billiga tuffa muggar som det inte gör så mycket om de går sönder. Men jag kan absolut tänka mig fina rosa Rice-muggar från Bagaren och kocken.

* Sitta skönt ska man göra - mannen och jag släpar gärna med oss strandstolar, men cyklar jag ut på picknick är en filt väldigt bra - den på bilden nedan är också från Rice (finns på Bagaren o kocken)Eget collage med bilder från Bagaren och kocken

* Så ska man ju ha något att äta förståss. Smarta Picknickpapper från Kalasform får följa med nästa gång vi ska äta goda mackor med mycket fyllning.

* Massvis med mattips får jag från favoritböckerna nedan ex:
- Picknick för alla tillfällen av Monika Ahlberg
- Äntligen picknick av Sylvia Danielsson

* Att åka ut på förmiddagen med nybakat i korgen är favorit. Nybakade vaniljbullar eller de smarta kalljästa baguetterna (man gör degen på kvällen innan, den jäser i kylen över natten och bakas ut på morgonen) recept i Signes skafferi.

Kommentarer

Ja Du, picknick kan göras på många olika sätt. Själv har jag haft picknick i stugan. Känns som så när jag hade vatten med mig då inte backen har tinat så sommarvattnet går att sätta på....
Hälsningar från norr i stark sol!
Carin
SvartaMalin sa…
Picknick - är bara de underbaraste ord som finns! De låter så mysigt å är så gott.
Tack för en inspirerande blogg,
hit kommer jag komma ofta :-)
//SvartaMalin
titta gärna in hos mig på http://svartamalinab.blogspot.com
lillan sa…
Mysigt!
Vår nästa picknick blir nog till Boo - Hjortkvarn där vi alltid vid den här tiden åker och tittar på djur. En lång tradition.
kram
Caroline
Poppins sa…
Ni låter som riktiga picknick-proffs. Så väl planerade är aldrig vi utan det blir mycket improviserat. Det låter och ser mysigt ut!
kram från Poppins
Väldigt bra picknicktips....

Kram Anne

Populära inlägg