Månadens favoriter - septemberMånadens Favorit : Skördetid
Ny månad och nya favoriter:
September är verkligen en skördemånad då man kan frossa i svensk frukt t ex äpplen och plommon.
Har flera bra äppelpajrecept men är nog mest förtjust i detta:

Skala och dela ca 4-5 äpplen i mindre bitar. Lägg äpplena i en smord form.Pudra över kanel.Blanda en smuldeg av 100 g smör, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl mjöl, 1 ½ dl kokos. Häll smuldegen över äpplena och grädda i 225 graders värme ca 20-25 min (passa så pajen inte blir bränd -täck ev med folie när pajen fått lite färg)Foton: Karnas hus

Månadens Blogg : Karnas hus
I den högra spalten på bloggen har jag sorterat mina bloggfavoriter i olika kategorier så att det ska bli lite enklare att hitta en blogg med New England-touch eller en blogg med den vita lantliga stilen.
Till september-månads blogg har jag utsett Karnas hus - en blogg som jag ofta besöker för att frossa i min favoritinredningsstil: New England. Karna är en norsk bloggare som har otroligt vackert omkring sig – både ute och inne. Bara njut!

Foton: Grandma's

Månadens shopping: Grandma’s
I två våningar på Vallgatan i Göteborg finns en underbar inredningsbutik som har inredningsdetaljer helt i min smak. Porslin, möbler, kökssaker i en härlig blandning.
Mina fantastiska arbetskamrater gav mig ett presentkort från Grandma till julklapp men min minsta odåga till hund (Alma – vars bild jag bifogar längst ner) blev så arg på mig en kväll före jul (jag kom bara hem några minuter och gick iväg på glöggfest) så hon straffade mig genom att äta upp större delen av innehållet i min Filofax (inklusive presentkortet) Snyft!!!! Pappret var tydligen så gott så hon åt upp varenda liten liten bit……..:-((

Månadens fika – Le pain francais
Till personalmötet i morse köpte jag Croissanter och marmelad på Le pain francais - ett av mina absoluta favoritfikaställen och bagerier. Tänk vilken vardagslyx att få äta färskt bröd bakad av franska bagare och med franskt mjöl för att få den rätta smaken.
Le pain francais finns på flera ställen i Göteborg. Deras tårtor blev bäst i GP:s tårttest och jag kan bara hålla med – mums!!!!


PS:


Kommentarer

Karin A sa…
Det är alltid lika roligt att läsa dina månadsfavoriter! Grandma's är nog min favorit bland inredningsbutikerna i Göteborg och det händer att det blir en fika ibland på Le pain francais! Men vilken - söt - rackarhund...ett presentkort vill man ju inte gå miste om.

Ha det gott! Kram Karin
Lizaloop sa…
Du fångade månaden, jag har fångat dagen idag!!
Tingeltangel sa…
Åh, jag älskar alla dina favoriter! De är så underbara. Jag vågar dock inte tänka på hur dåligt humör jag hade haft om det varit min hund och mitt presentkort. Nu har jag tittat på din blogg Odd Molly-stylad också. Jag läste om idén för några dagar sedan och då tänkte jag faktiskt på dig.
Underbara tips...finns alla på min favoritlista också! Igen - så härliga bilder!
Skön helg till Dig!
Kram
Johanna
Malla sa…
JA, Grandmas har fantastiska saker. Synd på ditt p-kort=(
Fast är man så söt som din vovve så kan man nästan inte bli arg..=)
Jellon sa…
Hoppas allt är bara väl. Här fanns mycket nytt och roligt att läsa och titta på. Kul länktips om Karnas Hus bland annat och alla fina foton du knäppt på fina hunden. Trevlig söndag och må gott i sköna hösten!! //Kram Märit
Poppins sa…
Grandma's har jag besökt två gånger, nu senast i juli när jag och Lily var en dag i Göteborg. Håller med om att det finns jättemycket fint att botanisera i.
Och äpplen! Mums! Äppelkaka är en favorit, jättegott med vaniljsås eller glass. Ska prova ditt recept en dag.
Har kikat in hos Karna och häpnat över allt vackert!
kramar från Poppins
Vilken busig hund du har, har varit med om en liknande situation då min förra hund ät upp mitt examinationsbevis dagen innan jag skulle på en jobbintervju! Som tur var fick jag tag på en tjej på skolan som kunde hjälpa mig med ett nytt redan samma dag!
Jag gillar oxå lite New England inspirerad inredning- har det på min undervåning. Jag gillar även Gtb, så det här var perfekta tips!! Kan man möjligtvis få adressen? (Kanske går googla i och för sig.)

Kram Veronica

Populära inlägg