Utmärkt sommarkakaHäromdagen blev jag så baksugen och kom på att jag skulle göra Leilas kolasnittar. Men skafferiet saknade bikarbonat så jag bläddrade vidare i A piece of cake och bestämde mig för att göra kokostoppar men då saknade jag lime. Tredje försöket gick bättre:
Bottans snabba bärkaka (som jag kallar Leilas sommarkaka).

Koka upp 125 g smör o 1 ½ dl socker, låt det puttra på svag värme ngn minut o svalna.
Blanda ner 2 dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 nypa salt, 1 ägg.
Smord form m löstagbar kant (jag bröade m kokos).
2 dl bär (jag hade hallon o röda vinbär) rullas i 1 msk vetemjöl (skaka bort överflödigt mjöl) och strö bären över kakan. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.

Kakan blev jättegod, vi åt halva ena dagen (!!) och andra halvan andra dagen och den var minst lika god då. Jag hade vaniljsås till med det går säkert bra m grädde, glass el kesella.


De två fantastiska bloggarna Poppins o Tingeltangel har gett mig utmärkelser och jag blir så varm i hjärtat. Tusen tack för att ni tittar in på vinden och uppskattar det jag gör! Kramar i mängd!
Jag skickar i min tur utmärkelserna vidare till alla mina favoriter i högerkanten!

Kommentarer

Marina sa…
Mmm, den där kakan låter mycket god. Ska provas!
H.E.L. sa…
Hi hi, ja tanken slog mig med när jag hade bakat klart allt. Det blir väl en princesstårta med tjugo lager =)

Ha en underbar sommar! Jag hade önskat att vi ´skulle hinna ses något. Pappa har ju iofs semester snart... =)
Halloj!

Har varit in till dig en massa gånger o skrivit, men det har försvunnit. Vet inte om jag berättat det tidigare..?? Vårt internet laggar när nån ringer, yipee!
Ja, vi har en mycket skön sommar. Själv har jag ju min vardag som semester men det är helt ofattbart skönt när maken är hemma!!

Leilas bok har blivit min favvo. Har pratat med henne om att komma till SG eftersom hon är sponsrad av House Doctor o Madame Stoltz, mina största leverantörer. Det kanske inte alls är möjligt men jag är ju sån att jag lever på hoppet!

Tror att det är 327 du menar? Den har jag i stl 1 o 2. Allt annat är tyvärr slut. Nya kollektionen kommer om max 1 månad. Mycket, mycket gobitar. Så fort dom anländer lägger jag ut dom med stl, färg o pris på min hemsida. Under senhösten är nätbutiken färdig så då blir det ännu enklare.

Hör av dig om det inte var den stylen du menade.

Och ha en riktigt skön sommar själv. Ni bor direkt i paradiset. Sug i er av allt det härliga under sommaren!
Kramar Eva
Hihihi, jag var bara tvungen att se vem h.e.l. var.
Då var det ju Carolines dotter. Häftigt! Otroligt gulliga lilla Ella var ju till mig i onsdags.
Så himla kul att se henne och oerhört stolta mormor.
Förstår väl hur nojig man kommer att bli när man får smått igen - som dom säger: en riktig efterrätt!!
Frida sa…
Åh vad god den ser ut har aldrig varit här innana, blir nog inte sista gången,väldigt fin blogg!
/Frida
Moa sa…
Grattis.. till utmärkelsen.. den är du värd.. Vilken god kaka det ser ut att vara.. blir såå sugen.. fast det är mitt i natta.. ska spara ditt recept så får jag göra mig en egen imorgon.. Var o hälsade på hos Poppins och såg det ljuvliga halsbandet du gjort.. underbart, säg till om du gör fler..*blink.. blink*.. ha det gott Monica
Å, den där boken är ju så fin, har just hämtat den på posten...Så kul att det går bra för dig med dina smycken, men det är ju inte så kontigt.Dom är ju fina:)
/S

Populära inlägg