Fototriss - Gammalt


Dags för ny Fototrissutmaning: Gammalt är veckans tema.
Låg vaken i natt för att grunna på vad jag skulle fotografera som är gammalt. Efter att ha lyssnat på Amelia Adamo (P4 under morgonpromenaden) och hennes tankar kring synen på åldrande i vårt samhälle funderade jag på att ta ett foto på mig själv - Gammal??
Funderade också på att ta foton på saker jag hade som barn - är de gamla? Var går gränsen - när man själv och ens saker blir antikviteter?
Nåväl efter en del vånda fick det bli en dörr vi har i huset - en mycket gammal dörr.
Låset är riktigt vackert o nyckeln likaså.
För övrigt bakar jag hela dagarna när regnet faller - mysigt o gott. Lite shopping har det också blivit, smyckestillverkning och en fruktansvärt bra bok - återkommer med bilder o tips om några dagar.

Kommentarer

Nollan sa…
Ja, det var en synnerligen vacker gammal dörr, och låsbeslaget och nyckeln var ljuvliga. Tänk vilken omsorg om tingen, inte bara i funktion utan även utseendemässigt, som lades ner av hantverkare förr.
Ha en bra start på veckan!
Millan sa…
Jo du har rätt, vad är gammalt? Mina barn tycker att jag är jättegammal fast jag känner mig som i mina bästa år, så allt är relativt.
Din dörr var fin och gammal, gillar när man tar samma motiv i olika vinklar.
Nilla sa…
Verkligen vacker dörr!
Mors Deka sa…
Ibland känner jag mig jättegammal. Som i juni när studenterna fanns överallt. Det är ju minst 100 år sen jag tog studenten...

Jättefin dörr ni har. Den kan du vara stolt över.

KRAMEN!
Mina bilder finns i tematoken.blogspot.com
Mia sa…
Fin fototriss! Gillar verkligen gamla saker och dörrar kan ha en lång historia att berätta ;o)
annette sa…
Underbart val Du gjorde, nyckeln och låsbeslaget är ju helt underbara.

Ha det bra!

/annette
Jenny sa…
Fina bilder!
Petra sa…
Jag håller med övriga här om att det är en helt underbar dörr! Jag blir riktigt avundsjuk! Jag vill också ha en så vacker dörr i min vardag! Fint fotat också! Har just hittat Fototriss och det är riktigt roligt att se hur alla tolkat ordet "gammalt".

Populära inlägg