Fototriss - Byggnader
Fototriss är en fotoutmaning där man ska visa tre bilder på ett och samma tema. Varje söndag läggs ett nytt tema upp och veckans tema är Byggnader.
Det som bloggandet bl a fört mig sig för mig är ett nyvaknat fotointresse - nu står en Canon EOS 450D högst på önskelistan - till dess får jag nöja mig med min lilla kompaktkamera.
Hittade en kul utmaning i Fototriss - mer om det kan du läsa här.
Min fototriss är f d Härlanda fängelset:
Mannen och jag cyklade ut på vår första semesterdag till Kulturhuset Kåken. Kåken ligger i det fd Härlanda fängelset och är Örgryte- och Härlandabornas nya kulturhus. Kulturhuset inrymmer bibliotek, café, öppen förskola, föreningslokaler, scen och ligger nära Bagaren o kocken som tyvärr hade semesterstängt men öppnar igen i augusti.
Byggnaden är spännande och vacker tycker jag. Fängelset byggdes 1907 och som mest satt här 300 fångar.

Kommentarer

aksonfoto sa…
Det var en snygg svit på dessa byggnader.
Hoppas att du får köpa din Canon EOS 450D snart och ta många nya bilder. Själv använder jag mig av en Canon EOS 40D och är mycket nöjd med den.
Fina bilder, det var roligt att få veta lite om byggnaderna.
Kram
Karin A sa…
Kul att du deltar i fototrissen - fotoutmaningar är kul! Härliga byggnader från Härlanda...får ta och åka dit någon gång, kanske i samband med besök hos Bagaren och kockn. :) Förstår att du längtar efter en ny kamera...det är jättekul med systemkamera! Kram Karin
Det finns så många roliga fotoutmaningar nu, jätteskoj tycker jag! Och jättefina kort har du tagit!
Mia sa…
Åh, nostalgi!! Jag och maken bodde på Resedagatan 1998..med takterrass med usikt över Härlanda fängelse. Tack för en liten tripp down memory lane. Jättefina foton!

Populära inlägg