Leilas bakbok är invigdNu har jag invigt Leilas nya bakbok "A piece of cake" och det med besked.
Våra kära vänner familjen B:s äldste son tog studenten så det var fram med förkläde, vispen och recept.
Jag bakade 10 tårtor
* 5 st Evas Chokladtårta (studentens favorit)
* 2 st Leilas Mazarintårta m vaniljkräm (mannens favorit)
* 2 st Jordgubbstårtor (dotterns favorit) m det enklaste recept på tårtbotten som finns (med detta recept så behöver man aldrig köpa färdiga tårtbottnar mer - det är så enkelt):
3 ägg, 2 dl socker vispas vitt, tillsätt 1 dl kokhett vatten (lite i taget), Blanda försiktigt i 2 dl vetemjöl o 1,5 tsk bakpulver.
Grädda 35 min i 175 grader

Till Mazarintårtan så gjorde jag en vaniljkräm och till den skulle man ha 7 äggulor. Men vad skulle jag då göra med äggvitorna??? - jo det blev :
* 1 st Chokladpavlova - (min favorit)- ganska enkel och rolig att servera, blir fin.

Det var bara ett problem - jag hade så trevligt på festen så det blev just inget fotograferat, men ett dåligt foto kan du se på bilden ovan.

PS: Litet tips: Jag tyckte att Evas chokladtårta behövde piffas till lite så jag gjorde en chokladfugeglaze från Leila: 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 dl ljus sirap 400 g mörk kvalitetschoklad 70 % (mums mums - blev mycket uppskattat) DS.

Kommentarer

Oj, det var ett tårtbak som hette duga! Hade jag vetat det hade jag kpt en studentpresent och plankat in, haha. ;)
Åh, vad jag vill ha den där boken! Jag provbakade ett av hennes kakrecept idag - jättegoda kolasnittar - de var mycket riktigt jättegoda! :)

Många kramar Jenny
Anna sa…
Vilka buffétips! Dem skulle jag haft inför äldsta styvisens student förra veckan! Nog känner jag till Leilas bok men har faktiskt inte köpt den... Än...
:-)
Jättefina foton också!
Poppins sa…
Det var ju ingen dålig invigning - så många tårtor! De smakade säkert himmelskt, jag dreglar bara jag tänker på dem... :)
kram
Axelina sa…
oj ja det var verkligen ett storbak!:) alla talar om den där boken, måste nog införskaffa den snart..:)

Populära inlägg