Några tipsNågra film o boktips från mig till dig ;-))

Priceless (original Hors de prix) : Fransk film med Audrey Tautou (Amelie från Montmarte) i huvudrollen. Irene förför äldre rika män. En dag möter hon den inte fullt så rike Jean som arbetar på hotellet där Irene lever lyxliv.
Helt OK kärleksfilm med massvis med shopping och underbar Riviera-miljö
- se klipp ur filmen här

Vänner för livet (original: Reign over me):
Adam Sandler spelar en man som mist hela sin familj under terroristattackerna 9/11.
Han har helt tappat kontakten med verkligheten och när han av en händelse möter en gammal collegekamrat förs han långsamt tillbaka till livet.
Så bra .... och underbar skildring fr New York (skit att jag inte flyger och kan besöka den staden). En av lägenheterna i filmen är så läcker - jag vill flytta dit!!!!
- se klipp ur filmen här

...på tal om New York...

Kärlek på menyn (original: No Reservations):
Lättsam kärlekskomedi med mycket mat.
Catherine Zeta-Jones och Aaron Eckhart gör upp i köket.
Blev återigen sugen på att flytta till New York eller starta restaurang eller flytta till en läcker gammal lägenhet - men mest blev jag hungrig - filmen gick ganska spårlöst förbi
- se klipp ur filmen här

...på tal om mat....

Ratatouille:
Filmen utspelar sig i Frankrike och den underbart söta lilla råttan Remy vill inte alls stjäla människors mat utan laga de mest underbara rätter. Han hamnar på en gourmetrestaurang i Paris och får hjälpa den tafatta kökspojken att laga fantastisk mat.
Är barnsligt förtjust i den här filmen som påminner mig om en bok jag läste som barn - måste upp på vinden och leta reda på den.....
- se klipp ur filmen här

Bristande bevis (original Fracture):
Riktigt otäck thriller med bl a Anthony Hopkins i huvudrollen.
En ung åklagare som vill avancera tar sig an ett fall som verkar helt uppklarat. Ted Crawford (Hopkins) har mördat sin fru och erkänt - eller har han det???
Bra film som inte var förutsägbar. Mycket bra skådespelare
- se klipp ur filmen här

Och så ett litet ljudbokstips: Flyga drake av Khaled Hosseini
Köpte boken i pocket för ett tag sedan men har inte hunnit börja läsa den. Så lånade jag Ljudboken inläst av Krister Henriksson och det känns som han läser bara för mig, så fruktansvärt bra - LÄS eller rättare sagt LYSSNA PÅ BOKEN!!!

Kommentarer

Johi sa…
Bra tips, det var alldeles för länge sedan jag hyrde film! Kärlek på menyn såg jag på bio och den är så mysig! Underbart med vitsippor!
husochrum sa…
Hej, Ja, tänk om man hade tid att sitta uppkrypen i en fåtölj och titta på DVD eller läsa en bok.....Det låter härligt. Men det är väl några år kvar tills dess eller en barnvakt! hihi.

Ha en härlig helg och hoppas att du känner dig bättre.

Kram Annica
Karin A sa…
Tack snälla för filmtips! Boken är en av mina favoriter - går förresten på bio nu. Så mysigt med en trevlig tidning också. Trevlig helg! Kram Karin
Poppins sa…
Tack för filmtipsen! Jag har faktiskt inte sett en enda av dessa fast jag har länge velat se Ratatouille! Tror jag kommer att gilla den filmen. :)
Även de andra låter som sevärda och få njuta av lite riktiga New York-miljöer låter inte dumt. Brukar vara härliga lägenheter och inredningar.
kramar
Lusthuset sa…
Jag bara älskar filmen om Ratatouille. Den är helt underbar.
Tack för de övriga tipsen. Ha en skön helg. Kram!
Tingeltangel sa…
Så roligt med tips på bra filmer. När jag äntligen tar mig tid att se en film vet jag aldrig vad jag vill se - men nu skall jag memorera dessa. Måste erkänna att Råttatoille är den enda jag sett. Jag tycker också den filmen är underbar, bara man kommit över de första minuters råttfobi. Ett plus för att de tecknat Paris så vadkert också.... Jag läste din kommentar här och hos mig om flygningen. Det finns många fantastiska ställen man kan besöka som ligger inom räckhåll med andra transportmedel. Det ligger ju dessutom i tiden att välja mer miljövänliga färdsätt.
H.E.L. sa…
Vad lustigt, nu är du den femte som rekommenderar flyga drake för mig. Fast du är den första som tipsar att ta del av den som ljudbok =). Tror att jag ska låna den som det, jag och L har pratat om att införskaffa en ny ljudbok, det är väldigt mysigt att ligga och lyssna på tillsammans innan man somnar tycker jag.

Kram! Hoppas du mår bättre nu, även fast det kan vara otroligt skönt med lite småsjuka dagar då man får unna sig film och böcker =)

/ hanna
Oj, så många bra tips! Några av filmerna har jag inte sett så de ska jag försöka minnas när jag står där vid hyrfilmshyllorna. :)

Passar på att förvarna dig om att jag gör lite förändringar på min blogg och vill samtidigt klargöra att du kommer SJÄLVKLART vara fortsatt välkommen in att läsa på Seaside Living!!!

Ha en fortsatt bra tisdag!
Många kramar Jenny
LISEN sa…
Håller just på med Flyga drake. Mycket bra.
hejsan! jag handlade också på prylgalet när jag bodde i Gbg - men då hade dem inga kläder tyvärr!!! Vad hette den andra butiken nästan bredvid??? Den gillade jag också!!!
Ha en mysig helg /NIna
Lilla Blanka sa…
Åh tack för fina tips!!!
Skall hyra den där Kärlek på menyn, det verkar vara i min smak precis :)

Kram
Mia

Populära inlägg