Vad är problemet, min lilla dator o lite körsång
Nu har vi städat bort julen. Både skönt men lite tråkigt också. Har varit extra nöjd med allt pyntande i år eftersom det gick nästan helt i vitt. Det röda brukar jag tröttna på men i år var det vilsamt.
Det är så mysigt att köpa färska tulpaner och byta bort julstjärnorna mot något vårfräscht.
Jag är väldigt bortskämd - min man handlar nästan varje vecka och lagar dessutom nästan alltid all mat ;-). Så jag bad honom köpa vit våreld/Kalanchoe till krukan i köket. Vi hade redan två stycken så jag kunde pedagogiskt peka på vilken sort jag ville ha. Men när jag kommer hem från jobbet så står naturligtvis inga Kalanchoe på diskbänken utan ovanstående blomma.
Vad är problemet???? - min man tyckte att det ar en sådan som vi redan hade ?????
Nåväl - det spelar ju faktiskt väldigt liten roll och nu börjar jag gilla den lilla söta blomman som jag inte vet vad den heter.


Bild: http://www.pid.se/

Min dator är inte alltid att lita på - nyss dog t ex Explorer (som tur är autosparar ju Blogger rätt ofta). Touchpaden hoppar lite som den vill, men besvären är inte så stora och att lämna in datorn och behöva blåsa den på allt innehåll roar mig inte.
Jag tror att det är så enkelt som att den vill ha en liten kudde att ligga på - en Lap tray
finns att köpa på http://www.pid.se/. Har länge funnits på min önskelista och nu finns den i helsvart också !!!


Jag är gammal körsångare och häromdagen hörde jag att bl a Caroline af Ugglas sålt en kanonprogramidé till USA - Clash of the choirs. Fem stora artister åker hem till sin hemstad och sätter ihop en kör, de får tävla om 1,5 milj kr som ska gå till något välgörande ändamål.
Vid finalen sjöng Nick Lachey's kör en häftig version av Flight of the Bumblebee - inte jätterent men skitbra gjort. Hoppas verkligen något TV-bolag i Sverige nappar på ídén. Så länge finns ju Youtube som tur är!


Kommentarer

Poppins sa…
Jag hade vita julstjärnor och dessa har fått leva kvar eftersom de fortfarande passar in ganska bra här hemma. Hade jag haft röda hade de åkt ut vilket ju är lite synd eftersom de fortfarande är vackra.
Vet inte vad det är för en söt liten vit blomma din man hade med sig hem, men nog liknar det en campula lite...
kramar
Go kväll!
Jag ääälskar blomman din man köpte. Kan heta campanula el. så har poppins rätt..? Vet inte. Finns i ljusblå också. Brukar ha den i butiken.

Självklart är du mycket välkommen på tepartyt! Jag sa till familjen att jag ska fråga Signes Vind (du går under den benämningen...) om hon har nåt förslag på musik. Du har sån kläm på musik har jag fått för mig. Har du nåt förslag på "temusik"..?

Jag läste också idén som Ugglas sålt. Tänk vilka roliga program. Då kunde man sitta bänkad. Hoppas nån nappar!
Nej, nu väntar glassen! Tjingeling, Eva
Poppins sa…
Ja, campanula ska det vara. Jag hade för brått över tangenterna...

PS Och lika? Vi? Hur kan du tro det? ;)
Ser att du fått en vit campula,söt!
Visst längtar man efter lite vårblommor nu när man slängt ut julen.Inte kul när datorer krånglar.Usch!Ha en skön ny vecka!
MVH Karin
Förresten, glömde skriva att pomelon skalar du, skalet är verkligen jätte tjockt. Inuti är en blandning av grape, citron men sötare. Väldigt tjockt "kött". Köttet är inbäddat i en typ av vitt skal som du också tar bort. Läcker frukt att äta. Finns bara under kortare perioder, kul att prova! Lycka till!
Tingeltangel sa…
Det är roligt det där med vissa män och vissa gener som de verkar sakna. Men annars tycker jag blomman du fick är minst lika fin som våreld. Denna är lite mjukare och sötare på något sätt... Hade inte hört talas om körprogrammet men det låter ju spännande.
Lilla Blanka sa…
Ja det var härligt med denna julen, som gick helt i vitt, man tröttnade liksom inte... :)
Wow vilken läcker vit laptop du hittat..den skulle man ha :)
Kram
Mia
MARLENE sa…
Läser med ett leende om din makes blomsterköp.... så hade nog min också resonerat ;) skönt med snälla makar som gör inköpen, då får man vara nöjd ändå, även där är våra makar lika. Jag har inte behövt handla på flera år. Tittar du in på min blogg idag så får du se min julblomma som är vackrast just nu
Hej

Talar om att jag varit här och läst :o))
Hur lycklig är inte du som har en man som handlar OCH lagar mat!! Jag är grön av avund! Finns det sådana män?

Ha en bra kväll
Karin A sa…
Haha, så typiskt att din man kom hem med en annan blomma! Jag vet inte om det är typiskt manligt men det blir så ofta fel när det gäller sånt. :) Men vad gör det när blomman är så söt som den här! En sådan där bricka skulle jag också kunna tänka mig att ha. Ha en härlig vecka!

Kram Karin
ÅÅÅh, tänk att få ha en vit lap top dator?? ti-hi...kramis
Campanula är jag säker på att det är!Har jag fel så får du gärna säga det till mig.Du kan även gå in på Odla.nu.Och där leta efter den och även få lite skötsel råd.Ha en härlig dag/Kram Heléne
Lusthuset sa…
Jag tycker den vita blomman var jättesöt. Så bra du har det med sådan service. Tjusig vit dator du har. Verkligen snygg. Ha det bra. Kram!
Linda sa…
Jag vet inte heller vad blomman heter men kan avslöja att den är väldigt "tacksam" och den blommar länge. Jag hade en likadan på balkongen i somras och den bara svämmade över av söta blommor som vände sig mot solen.
Vilken härlig vårblomma! Jag har kvar två vita amaryllisar i köket som fortfarande blommar och dessutom har varsin knopp kvar som ska slå ut! Även om de är en julblomma har jag inte mage att slänga ut dem förrens de har blommat över...

Ha en fortsatt bra vecka!
Kraaam!
Om du går in på min trädgårdsblogg så har jag en utmärkelse till dig=)
MVH Karin
www.karinsblommiga.
tradgardsblogg.se
Lella sa…
Rolig länk! Konstigt att det inte har kommit en svensk variant, speciellt som det är en svenska som har kommit på den smarta idén.
Kram

Populära inlägg