Nytt år - nya utmaningar


Det är så härligt med ett helt nytt år - ingen vet vad som kommer att hända. Man kan förståss ha förväntningar (almanackan har redan blivit oroväckande svart). Men ändå vet man inte vad som ska ske.
Nyårsafton är en möjlighet att summera, stanna upp och tänka - vad hände egentligen.
Vi har sedan många år som tradition att alla runt bordet får var sin lapp vid varje maträtt som alltid är minst tre. På lapparna står t ex "Årets bästa film", "Det bästa som hände mig under året" m.m. Och det blir alltid bra diskussioner, man får tips på böcker, konserter, filmer och inte minst lär man känna sina vänner ännu mer när de tar fram vad som var bäst för dom. Efterrättslappen är alltid framåtblickande - vad hoppas man på.
För oss är det mycket firande i år: Bl a fyller Mats, Caroline, Pia, Janschie, Sven-Yngve jämna år. Alexander o Emelie tar studenten. Hanna får barn ;-) + lite annat.
Så mycket roligt att se fram emot.
För övrigt önskar man ju alltid att familjen ska få vara friska och allmänt må gott.
Nyårslöften har jag inte gett några - i alla fall inte något som jag vill nämna här - jag kan ju ångra mig ;-)

Vi fick en underbar Azalea av dottern till jul - den blommar fantastiskt. Kunde inte låta bli att fota den och lägga ut som ny rambild för bloggen.
Till nyår ska det också finnas tulpaner på bordet som på ett krispigt sätt annonserar det nya året.Vi serverade Kycklingfilé inlindad i bacon på nyårsafton. Smålog när jag läste Poppins blogg att hon bjudit på en snarlik rätt.
Vi gör den i ugnen 225 grader. I varje kycklingfilé lägger vi rikligt med Cantadou m vitlökssmak. Lindar in varje filé i några skivor bacon. Ca 30 minuter i ugnen - vips så är det klart.
Jag som är efterrättsmänniska kunde inte låta bli att göra tre(!) efterrätter: Saffranspannacotta, fruktsallad, och cheesecake. Saffranspannacottan var underbar (något för hård -mellangrädden var slut i affären så det fick bli vanlig vispgrädde och det blev för tjockt men smaken var härlig) receptet hittar du här.

Kommentarer

Lilla Blanka sa…
Åh vilka vackra vita blombilder!
Efterrättsmänniska..? Ja det är jag med, och dina såg mumsigt mumsiga ut..!
Kram
Mia
Marina sa…
Så fina bilder! Det där med lappar till rätterna lät som en mycket trevlig sak. Kan du påminna mig om det till nästa nyår?????
Tingeltangel sa…
Åh vilka fantastiska bilder av azalean. Och den lilla röda fliken är otrolig! Önskar att jag kunde skapa så vackra fotografier... Det lät som en trevlig tradition ni har.
My goodness, tre efterrätter!! Kul! Jag är tyvärr också efterrättsmänniska. Känns inte så bra alla gånger...
Oj, vad ni har mycket att fira i år - hur kul som helst!
Jag har fått för mig att göra nåt som jag funderat på sen tjejerna föddes, i år - byta hus med nån. Nu äntligen kanske det händer... Men barnen är helt säker på att till Södra Dylta vill ingen... Får väl se om dom har rätt. Ska nog ta o anm till intervac i helgen...
Inte en julig grej så långt ögat når på Smullis - SÅ SKÖNT!!
Grattis till fyndet! Kram Eva
Zun sa…
Vilken bra idé med lapparna till nyårsmiddagen!

Vi ska ha bjudning hemma till helgen och hade tänkt göra fylld kycklingfilé med bacon, det verkar vara en favorit hos många ;-)

Från en efterrättsmänniska till en annan - har du smakat muscovadopannacotta? Ett säkert kort!
Designe sa…
Vilka underbara blombilder och va god efterrätten ser ut! Mums!...Lät himla trevligt det där med att skriva lappar om hur året varit!

Jo, du frågade om förrätten jag gjort!...ärligt talat så trodde jag den skulle vara godare än den var...men vi fick ett glas över med förrätt för en person blev sjuk innan festen och åt upp den förrätten dan efter...den var godare dan efter med mer smak. Det var ju pepparrot i och den tog över lite men rommen ovanpå gjorde att det blev godare! Efterrättsreceptet hittar du på högra sidan i min blogg där jag har länkar till tidigare inlägg på min gamla blogg under länken Recept! Efterrätten är supergod! Den kan jag verkligen rekommendera! Ha ett riktigt gott nytt år! Kram Signe
Vilken fin tradition att liksom först utvärdera och summera året som gått...och sedan blicka framåt. Vanligtvis brukar sånt mer försvinna i ett allmänt "surr" som blir när man är många, så det kan ju vara bra att ha något att fokusera runt, som skrivna lappar exempelvis.

Tack för tipset!

Kram Bea
Hallå!
Vill önska ett riktigt gott nytt år!

Vilken rolig idé det där med lapparna vid matbordet....det måste jag testa nån gång...
Det kan ju sätta fart på en middag förstår jag.

Du får ta en tur hit nästa gång du besöker Caroline!!
Har hon berättat att hon är lärare till min systerdotter??
Vi var och såg ett julspel som de satt upp....Jätte imponerande...

Måste fråga för jag blev så nyfiken...
Hanna...är det dottern som ska ha barn?? Ska du bli mormor???
Gud så skoj i så fall. Min syster är mormor åt en helt underbar ungeskrutt....

Ha det gott!!
Kram Katarina
Poppins sa…
Som sagt, kyckling ÄR gott! :) Och den där saffranspannacottan låter farligt god... Det receptet lägger jag bland mina "måste-göra-recept". Tack!
Och även tack för tipset med lapparna. Det var en kul idé som man faktiskt kan göra vid andra tillfällen också.
Azalean ser underbart vacker ut!
kramar
Hanna-Sofia sa…
Tre efterätter låter underbart. Våra gäster fick nöja sig med en.

Btw hoppas det är ok att jag länkat från min blogg till din, om inte så säg till.
Signes vind sa…
Tack för alla fina kommentarer om mina bilder. Azalean blommar otroligt fint. Vet att dottern köpte den på Blomrum så det lönar sig att köpa hos riktiga proffs.
Tackar också för efterrättsförslag från Zun o Designe. Det är toppen att få "säkra" förslag på rätter som någon provat ordentligt - just när man har fest vill man ju inte misslyckas helt i köket.
Lilla Ugglebo - nej tyvärr är det inte jag som ska bli mormor just nu, utan våra bästa kompisars dotter, men vi gläds så med dom.
Hanna-Sofia - självklart blir jag bara glad om du länkar till mig ;-)
Karin A sa…
Så mycket vackert och så mycket gott! Nyårstraditionen låter väldigt trevlig. Kanske något att införa här med. Visst är det supergott med saffranspanacotta!? Kram Karin

Ps. Jag länkade till dig. Hoppas det är okej!
Åh, det låter otroligt gott, alltihopa!
Blomman är fantastiskt vacker, och korten så fina!
Morse Farm sa…
Väldigt vackra blombilder och efterrättsbilder. Fixar du bilderna i photoshop?

Ville bar önska en god fortsättning på det nya året och en trevlig helg!

Kram Bodil.
Fru A sa…
Jag håller med om att azalean är otroligt vacker! Min blommar oxå för fullt men jag har inte tagit mig för med att fota den än. :)
Vackra bilder! Och tulpaner, gud så fint!

Rolig idé om lapparna, det måste jag testa någon gång..
Tilde sa…
Vitt vitt så fint.
Nyårstipset låter trevligt så bra att du berättade om det, vi blir nog många som tar efter det..
Kram Tilde
Monica sa…
Så vackra bilder på azalean.. Headern var ju jätteläcker med den.. Har också fått en så vacker men med lite stänk rosa i .. många foton här också.. =). Trevlig liten tradition ni har med lappar om minnen och förväntningar.. och god mat ni haft.. trevligt.. Ha en skön helg.. Monica
Vilket kul tips!med lapparna.
Gud så god den där pannacottan ser ut:)med saffran i har jag aldrig provat, det har väl mest blivit vanilj...
Fina blommor också.
Ha, en trevlig helg
/S
Godfortsättning på det nya året! Är hemma igen efter vår "turné", härligt att läsa igen dina inlägg - underbara bilder!!!

Ha en toppenskön söndag!

Stor kram till dig från mig!
Vilka fina blombilder!Verkar som det blir ett härligt nytt år med mycket kalas=)
Maten och tilltuggen var det inget fel på ser och hör jag.../Karin

Populära inlägg