Apelsin- och pomelomarmelad


Idag har vi blåst inne här på Västkusten. Det passade extra bra att göra något gott i köket och det fick bli Apelsin o Pomelo-marmelad.
Eva på Smultrongården tipsade om en citrusfrukt: Pomelo och den var jag förståss tvungen att köpa. God, stor, lite grapeliknande men jag kunde inte sätta i mig hela själv så jag bestämde mig för att koka lite citrusmarmelad.
Receptet hittade jag här. Jag tog bara med skalet på en apelsin - är inte så förtjust när det smakar för bittert.
Nu har jag dukat upp med Vilmas härliga knäckbröd, lite ost och riktigt god marmelad.
Lördagsmys i soffan.

Har fått en trevlig utmärkelse av Karin på Karins Blommiga trädgårdsblogg!
Tack för att du tänkte extra på mig - alla ni bloggare som jag besöker och ni som lämnar så mysiga kommentarer - You make my day!!!

Kommentarer

Så gott det ser ut! Jag har aldrig gjort marmelad men kanske är det dags att prova... tack för tipset!
Ha en fin lördagskväll! Kram Marie
Fina bilder! Det ser verkligen jättegott ut!
Men åhhhh..vad gott det såg ut!

Påminner mig om att det var åratal sedan jag kokade min egen marmelad, känns som om det börjar bli dags igen. :-)

Ha en underbar lördagskväll!

Kram Bea
Lusthuset sa…
Så mumsigt gott det ser ut. Något att njuta av när stormen tjuter runt knutarna. Vi kom gudskelov lindrigt undan här nere i Skåne. Hoppas den mojnar snart så du kan gå ut igen. Ha en skön helg ändå. Kramar!
Moa/Monica sa…
Det ser så gott.. ut..kan nästan känna apelsindoften i ditt kök. Fina små collage du gjort.. så stämningsfulla.. Gårdagen var som gjord för mys hemma... för ute blåste ju peruken nästan av.. /Ha en skön söndag/ Monica
Lilla Blanka sa…
Vad gott det ser ut o vilka söta burkar du har lagt marmeladen i..!
kram
Mia
Karin A sa…
Det både låter och ser jättegott ut! Jag prövade att göra druvmarmelad efter recept från Lusthuset. Det är enkelt och smakar så gott. Vilmas knäckebröd är verkligen supersmaskigt. Ha en fin vecka! Kram Karin
Lotta sa…
Hemmagjord marmelad är det bästa som finns! Tack för inspiration med tips på recept - mmm lite chili i, spännande, blir ju så sugen på att prova jag med. Apelsinerna är ju så goda nu och på helgerna gör jag egenpressad jucie vilket är så lyxigt och gott. Ha en bra vecka. 8`)
Så gott! Jag fick hemmagjord fikonmarmelad av svärmor nyligen och det är också väldigt gott tillsammans med ost och knäckebröd. Har aldig vågat mig på att göra egen marmelad, men någon gång måste jag prova!

Kramar till dig!
Moa/Monica sa…
Gud va gott der ser ut men riktigt hemmalagad marmelad.. tänker på färska frallor en god ost och så din marmelad.. det vattnas i munnen.. Får iväg o handla.. för nu ska här fikas.. Ha en skön måndagskväll..Monica
Zun sa…
Har aldrig hört talas om den frukten, men jag ska hålla utkik efter den i butiken - äääääälskar grapefrukt, så den kan säkert vara i min smak.

Själv är jag inte syltare/saftare, men har lyckan att ha en superväninna som mer än gärna delar med sig av hemkokta delikatesser ;-)
Poppins sa…
Det verkar ganska mysigt att vara inblåst! Själv var jag i London och märkte inte av något oväder alls.
Grattis till din utmärkelse från Karin - den förtjänar du. Du vet att din blogg förgyller min vardag också!
kramar
Hur har ni det?? Tänkte direkt på dig när de otäcka nyheterna om knasigheterna i Gbg visades i morse. Fy så himla otäckt! Hoppas det är lugnt för er!!
Mm vilken smaskig marmelad du gjorde. Ser jätte läcker ut.
Hoppas att det ordnar till sig hos er! Kramar Eva
mmmm ser smarrigt ut=)Pomelo har jag aldrig provat faktiskt.../Karin
White Season sa…
Å vad trevligt här var, massa mysigt och gott :-) Här tittar jag in snart igen. Ha en trevlig kväll, kram Malin
Katarina sa…
Önskar dig en skön kväll med goda marmeladmackor!
Men du så gott det ser ut!

Måste nog också göra lite marmelad snart....brukar göra det vart 5:e år ungefär så det är nog dags nu....;)
Jag tyckte blomman utan namn var jätte söt....jag skulle vara överlycklig över att han ens köpte en blomma.
Ha en trevlig helg!
Kram Katarina
Johanna sa…
Hej!
Ser gott och mysigt ut på bilden!!!
Undrar var du fått tag på lilla ljuslyktan som står bredvid???

MVH Johanna
Signes vind sa…
Hej o tack för alla uppmuntrande ord om min marmelad - den är verkligen smaskig, några burkar finns kvar.
Johanna undrade var jag köpt lyktan. Den är en Lexingtonlykta som jag köpt i Båstad, men jag har sett den lite varstans där de säljer Lexington (handdukar, lakan m.m). Jag är verkligen glad för den - passar till allt!

Populära inlägg