Jul-mys


Dagarna efter julafton är superhärliga tycker jag. Det finns gott om mat, massvis med godis och man känner inga krav.
Njuter av julgranen som blev extra vit o fin i år med strutarna jag gjort själv och vita vackra stjärnor som mamma knåpat ihop och gett oss.
Flera affärer hade ju 50% på allt julpynt flera dagar före jul så då fyndade jag en ljusslinga som jag lagt vid brasan - toppenfint!
Fick flera kokböcker i julklapp som jag nu sitter och bläddrar i.
Än så länge har jag lusläst "Mitt eget café" av Mia Öhrn - riktigt bra och mycket att läsa för mig som drömmer om att öppna ett café. Blev så inspirerad så jag bakade skurna chokladkakor som vi mumsade på under eftermiddagen - så goda.
Varje år bakar jag Fransk Chokladtårta till jul men i år fick jag inte tag på masipantomtar utan det blev grisar i stället - smakar lika gott kan jag lova.
För övrigt lyssnar jag massvis på julmusik - här är min favorit topp 5 -lista:
(länkar till Youtube så du kan höra hur de låter om du glömt bort ;-)
På delad 5:e plats:
Last Christmas/Wham och Gå inte förbi Peter Jöback (feat. Sissel Kyrkjebø)
4:e plats:
All I want for Christmas is you/Från filmen Love Actually
3:e plats
Driving Home for Christmas / Chris Rea
2:a plats
Have yourself a merry little christmas / Diana Krall
1:a plats (går bra med vilken artist som helst men här blev det Celine Dion)
Christmas song / Celine Dion


PS.Fick ett Yankee Candle av dottern - doftar så gott!! DS

Kommentarer

cia/Olivelund sa…
God fortsättning på helgen! Intressant att se vilken favorit julmusik du har listat, kom på att min ser nästan lika ut ;) Jättefin julgran har ni! Nu ska jag surfa vidare ha det gott, kram!
Marina sa…
Så fint fotocollage. Har du gjort det i photoshop? Fina bilder på den vita granen mm. Visst är det härkigt att bara vara nu i juldagarna. Vandra mellan datorn, godisburkarna, soffan och kanske en tur med hunden då och då. Myspys!
vilka härliga stämningsbilder! alltid lika mysigt på din fina blogg!! mvh sofia
Poppins sa…
Håller med om att dagarna EFTER jul är mysigast. Det finns inte så mycket förväntningar uppbyggda kring dessa dagar.
Jag fick också några kokböcker i julklapp men just dessa har jag inte börjat bläddra i än.
Ska lyssna in dina favolåtar. En av mina julfavoriter är Koppsången med Ann Sofie von Otter (text Py Bäckman).
Många kramar

PS Jag har en liten utmärkelse till dig på min sida.
Poppins sa…
KOPPÅNGEN heter den... och inget annat...
God fortsättning! Håller med dig om stavar och hund! Min hund springer mycket lös, så det går bra. Men ibland är han kopplad, och det går faktiskt ganska så ok med kopplet runt handleden. Bajspåsar och godiset får stanna hemma! Kram.
Monica sa…
Ja de här dagarna efter ju är verkligen JULMYS med stora bokstäver.. och i år var alla här på Julafton.. t o m sambons före detta för att hon skulle slippa sitta själv.. =) Föreslog att mina barns far kunde komma och deras nya så kan vi spela in en ny film.. "Tomtemor är mor till alla barnen".. eller nåt i den stilen.. Ne skämt åtsido gick det jättebra och alla var nöjda och glada och vi med får då slapp vi ha jul flera dagar.. man får vara lite fiffig ibland.. hehe..
Så vacker julcollage du gjort med vitt och grönt.. jättefint.. i år är min gran stylad för första gången och det är inte sista ska jag lova.. =) ha det gott och njut. Kram Monica
Tackar för din goa komentar!Önskar dig en god fortsättning/Kram Heléne
God fortsättning! Håller med dig om dagarna efter jul (om man är ledig dvs) De är helt kravfria och det handlar bara om att luta sig tillbaka och njuta. Härliga stämningsfulla bilder du visar! Kram!
Lilla Blanka sa…
Jättefina bilder, det ser mysigt ut med den vit-pyntade granen, rofyllt o så blir man inte trött på den :) jag är så glad att jag fick en vit-pyntad gran i år :)
Kram
Mia
God fortsättning och tack för fina stämningsfulla bilder!!/Karin
Mmm håller med dig - dagarna efter jul har nåt magiskt över sig. Sånt lugn - helt utan krav. Det känns som "gulddagar", i alla fall för mig! Oh jisses vad krafter jag har samlat - underbart skönt! Dina bilder är som vanligt så smakfulla. Böckerna verkar urbra! Ska verkligen kolla upp dom - o gamla inlägg du gjort - det är ju en massa böcker där vet jag. Dina julsånger håller jag med om. Underbara. Fick höra Nisse Landgren nu i julas också en kanon skiva!
Tack för allt fint du skrev till mig sist - det värmer! Värmer gör brasorna jag tänt därute på morronen - ska gå ut o lägga på lite mer nu. Måste ju göra varmt till mina kära kunder som jag hoppas dyker upp idag...
Ha goda läs, bak & mysstunder - än är inte ledigheterna slut... kram Eva
Lallis sa…
Åh, vilka fiiina bilder!
Jag ska in och lyssna på länkarna också. Det där ljuset låter lite spännande. Måste jag köpa om jag hittar det någon gång.
Kram Lallis
Bra musiksmak, fick inte tag på Jöbacks skiva men ska göra ett nytt försök efter helgen.
Ha det gott må så gott!
Kramar Ulla-Bella
Tingeltangel sa…
Åh, vilka vackra bilder. Som alltid. Jag vill önska dig ett riktigt gott nytt år. Tack för allt fint du visat under 2007. Din blogg var en av de första jag började läsa och den har givit mig så mycket glädje och inspiration.
Ett riktigt Gott 2008 önskar jag dig!
Kram till dig!
Kicki
Lotta sa…
Underbara bilder!

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

varma nyårskramar
Lotta
Men får tacka för tipsen, jag gillar också julmusik, och det är ju alltid kul med något nytt.
Ville önska dig ett riktigt
Gott nytt år, 2008!
/S
Hanna-Sofia sa…
Vilken tjusig gran ni har! och fint pyntad var den också.

Populära inlägg