KärringarallySå är veckan igång igen, helgen var riktigt skön och innehållsrik
I lördags åkte Karins hörna och jag på Kärringarally = shopping i Tygriket = ut och in i en massa tygfabriker m.m i Kinna, Skene, Fristla osv.
Köpte en matta till sovrummet på Kasthall – 50% på redan lågt Andra sorteringspris – perfekt storlek och färg. Supernöjd!
Kasthall har verkligen en läcker fabriksbutik med så mycket vackra mattor och skyltar smakfullt gör de också.


Men klart bästa shoppingen för dagen var Textil och råvarulagret i Fritsla.
I en oansenlig lagerlokal mitt ute på landet finns ett paradis för den som gillar vackra tyger, inredningssaker – lampor, krukor ja allt du kan tänka dig - det mesta för mycket bättre prislapp än på Fina gatan. Jag blev så till mig så alla kort jag tog utom ett på några tyger blev skakiga.
Köpte gardiner till vardagsrummet (stod inte ut med panelgardinerna längre) och så hittade jag en sats med 4 zinkbrickor för 39:- (!) två använder jag redan och de andra två skall jag ha med ljus o mossa till jul. Så mycket läckert finns det i affären så man kan lugnt tillbringa en halv dag och ändå missa mycket.
Rekommenderar verkligen en tur till denna affär som drivs av en härlig kvinna som verkligen tar sig tid med alla kunder trots att det är så trångt i butiken så man slår ner något så snart man vänder sig om.


Blodsockret sjönk under besöket och eftersom Karin o jag är riktiga fikafantaster så kändes det naturligt att fråga butikens trevliga kvinna om hon hade något tips på ett riktigt bra café och hennes tips var förståss klockrent: Café Skrädderiet.

Väl hemma så blev det gardinsömnad och upphängning av nya gardiner som mannen inte märkte av alls när han kom hem :-()
Jag är i alla fall nöjd i väntan på att få ännu bättre gardintips från Smultrongården ;-) – gardiner är verkligen ett kapitel för sig – kan likväl förstöra ett helt rum som vara pricken över i:et .

Kommentarer

Kul med mattfynd!! Kasthallmattor har jag tittat på många gånger och drömt om... Kanske skulle ta en tur någongång till deras fabriksbutik! Vore kul att se bild på dina nya gardiner, blev ju jättenyfiken!!
Kram på dig vännen!
Poppins sa…
Önskar jag hade varit med! Låter som ett trevligt rally med många trevliga pit-stops (heter det så?) Och så mysig tankning i depån Skrädderiet.
Nästa gång får jag ställa upp med min blåa racerbil! Tack för tipsen.
kramar
Ååå..nu blev jag riktigt riktigt avundsjuk!
Dit vill jag också åka!

Va kul med nya gardiner. Det kan verkligen förändra ett helt rum..precis som du säger både possitivt och negativt.
Är man osäker är Eva verkligen rätt person att fråga.
Kram Katarina
Oj, en sån härlig resa du gjort - igen! Jag imponeras & frossar i dina härliga bilder - ska jag också lära mig så småningom... Vet du, att innan jag bodde i Örebro åkte jag & en annan "tygkompis" ända från Sandviken till tygriket & fullständigt frossade. Jag är en tyghamster så jag har fortfarande tyger kvar därifrån jag ej sytt av... Kul med din matta - fynd är alltid välkommet. Behöver du gardintips hojtar du bara! Riktigt snällt du skrev hos mig! Har fotat ikväll men jag orkar inte lägga in nåt. Pust som det har tagit på krafterna! Kram, kram Eva
Lusthuset sa…
Skulle gärna gjort en utflykt dit låter det som. Får skriva upp det på önskelistan som redan är lång. Mysigt att gå i fabriksbutiker. Kul att du hitta de en fin matta. Ha det bra!
Poppins sa…
Åh, vad jag småskrattade när jag såg din kommentar om sällskapsspel. Vilket temperament! Men det är säkert preskriberat vid det här laget. :D
Poppins sa…
temperament... Fingrarna slant...
Karins hörna sa…
Kul, att du hängde med på Kärringarallyt!!! Råvarulagret i Fritsla får snart ett besök igen, det gav mersmak!
Hur gick det sen med de underbara gardinerna? Hänger de på plats? Är du nöjd?.... även om gubben missade allt :-(
Skrädderiet var en perfekt avslutning på utflykten, det får bli en tradition!
Kram Karin
Lotta sa…
Vilken härlig helg du verkar ha haft! Härliga ställen att besöka, och fikastället verkar inte gå av för hackor!

Kram
lotta
Men ooohh, jag vill åka med en gång! jätteroligt att läsa och se bilder.
Glada hälsningar,

S.
Tilde sa…
Vilken mysig Helg du haft,det är alltid roligt att åka med en väninna ,o fikat är nästan bäst!
kärringrally ja .hi hi.Det är nästan lite farligt, det blir lätt att man tvärnitar när man ser nåt spännande..dom bakom blir inte så glada..
Kram Tilde
Vilken härlig tripp ni gjort! Kram!
Monica sa…
Låter som en fantastisk shoppingtur.. och vilket fikaställe fotcollagen ser så läckra ut så man vill åka dit direkt...=)..
faster atta sa…
Väntar med spänning på att få se garinerna!
signe sa…
Va härligt med ett kärringarally!..det är inte dumt det! ...och så fika på det då! Mums! :)
anna.a sa…
Låter som en toppenhelg! Hoppas du får en fortsatt bra vecka!!/anna.a
Tingeltangel sa…
Det låter som en rolig utflykt. Extra kul när man gör fynd också och inte kommer hem tomhänt.
Marina sa…
Grattis till kransvinsten från Blomsterverkstaden!
Blomman för dagen sa…
Jag ser att du har varit på utflykt till tygriket och fyndat.Ska bli kul att se dina nya gardiner sedan.Hittade du lite "New England" saker på Skroten kanske??=) /Karin
Fika stället måste jag kolla upp!!
Å vad kul! att du varit där och fyndat.
Det var länge sedan sist, jag var där.Men nog kommer man hem med ett och annat.
/S
VIlken toppendag att få åka runt till sådana ställen...jag har väldigt långt till sådant!! Tyvärr!
Men jag vill ju se din fyndiga matta!!
Åhh.. jag blir ju alldeles sjuk av att läsa om er tripp till Tygriket! Jag vill också dit!!! Bara 100 mil bort från mig. Jag bor på fel ställe.
Va mysigt du har haft det!! Visst är det mysigt på råvarulagret??!! Hon går där och inspirerar i sin kjol och långa fläta.. :) Cafét verkade oxå ljuvligt. Sådant som förgyller själen. Ha en underbar dag! Kramar Malin

Populära inlägg