Gardiner och ett cafébesök


När jag var på Kärringarally köpte jag lite gardintyg och jag har fått önskemål om att jag skulle visa upp vad jag köpte.
Gardiner är verkligen ett kapitel för sig. När man läser inredningstidningar så lyser ofta gardinerna med sin frånvaro. Hemmen som visas har ibland oerhört vackra fönster så det behövs inga gardiner men de flesta svenska hem behöver nog ha något som ramar in inte alltid så vackra fönster. Så är det hos mig. Det hus vi bor är visserligen byggt 1905 men totalförstördes vid en renovering under 50-talet så fönstren är inte vackra.
Jag gillar inte att sy, så panelgardiner har varit favoriter under en lång tid men dessa är jag så trött på nu så här skulle köpas något nytt och lätthängt.
Jag har ju fastnat för New England stilen så stilmässigt skulle det alltså dra åt det hållet. Som tur var hade jag Karin med mig som hjälpte mig att hålla siktet åt rätt håll vilket inte alltid är så enkelt när man tycker så mycket är snyggt.
Fastnade i alla fall för färdigsydda (!) gardiner från Miljögården i linne (gardin 2) men på Textil o råvarulagret i Fritsla hade de bara uppsättning för två fönster och jag har tre! Hittade då ett underbart tunt tyg med hampa i. Ville ha 1 meter och fick flera meter pga att det var det sista på rullen.
Väl hemma så sydde jag en enkel kappa som jag rullat upp och satt snören runt (gardin 1) faktiskt riktigt bra!! så nu (eftersom jag fick så mycket tyg på köpet) blir det två sådana fönster och bara ett med de hängande.
Jag söker nog egentligen ett tjockare tyg till mitt stora fönster men linnegardinerna får duga så länge - sen ger jag bort dom till välbehövande.

I helgen har jag bara njutit av att få vara mycket tillsammans med min familj och speciellt med min dotter. Vi fikade gott i Haga på Le Petit café - så mycket gott o mysig inredning. (Du som gillar gammal stil - observera hyllorna som är kapade dörrar - konsollerna kunde se lite äldre ut men hyllorna var verkligen läckra - bra idé).
Visst ser det mumsigt ut - kan säga att chokladkakan med jordgubbar nog var den godaste kladdkakan jag ätit.
För övrigt var vi på Scrapbookmässa - så roligt o så dyrt (!) - återkommer till det.
(PS Favoriterna köpte jag på Freadals trädgårdscafé).

Kommentarer

Poppins sa…
Mmmm, snygga favoriter. Är det hamrad zink?
Måste erkänna att jag är gardinmänniska. Visst kan det vara snyggt med miljöer utan gardiner och framför allt om det är som du skriver, vackra fönster i sig själva. Men jag gillar gardiner för det ger ett ombonat intryck. Men helst ska det inte vara för mycket rysch och pysch så de dominerar rummet.
Tycker du har fått ihop jättesnygga gardiner som passar utmärkt ihop med din stil. Och visst blir rummet mysigare med gardiner?
Kramar
Fina gardiner du hittade! Jag är också på jakt efter nya....panellängderna har snart gjort sitt....åtminstone i vissa fönster! Du verkar ha haft en mysig helg! Kram!
Lusthuset sa…
Är också en gardinmänniska som tycker att det ser så tomt och naket ut utan gardiner. Har just haft målare så alla gardinerna i vårt vardagsrum åkte ner och ut för det var gamla och fula tyckte jag. Att hiita nya är ingen lätt uppgift. De du hittade var ju fina. Den man rullar upp var fiffig. Ja det finns nog mycket, det gäller bara att hitta det. Mums vad det såg gott ut med alla kakorna. Tror nog att ni smörjde kråset eller hur. Kram
signe sa…
Åh, du besöker jämt så mysiga caféer med gosaker!..nu blev jag sugen på nåt gott! Kram :)
Jisses vilka fina gardiner du fått upp! Man kan inte alls ana att du inte gillar att sy!
Vilken rolig idé att knyta upp dem med sånt snöre.

Det där cafét verkar ju hur mysigt som helst och jag förstår att ni haft en härlig helg!
Kram Katarina
Tingeltangel sa…
Linnetyget med hampa i är verkligen vackert. Gardinen blev så enkel och fin. Håller med o att de flesta av oss har fönster som behöver gardiner. Jag tycker dessutom det kan var skönt att stänga ute stark sol och insyn, att mjuka upp rummet och dämpa ljud.
Vilka fina gardiner!!! Rullgardinerna blev jag särskilt förtjust i...superfina! Smarrigt fika verkade ni mumsat på också! :)

Kram från Jenny
Karin hörna sa…
Det blev ju jättefint med de nya gardinerna!
Så du har bara använt ett par av gardiner från miljögården? Blev det för mycket att ha längderna i två fönster?
Är du inte riktigt nöjd, eftersom du vill ha tjockare tyg? Eller är det ombyte du söker?
Lycka till med dessa svåra beslut ;-)som just gardiner kan vara he he he
Kram Karin
Du ska tala om att det vattnas i din mun ur min rinner det när jag tittar på dina goa bilder ;-)
Har oxå varit i Fritsla några gånger, hittade ni den där lilla affären med en miljon saker som ligger i ett orange hus/fabrikslokal utmed vägen till Borås från Fritsla?
Jösses va saker hon har.
Ha det gott!
Kram Anna
PS Superfina gardiner!!
Anna
Hej!
Jo, det där om tunikan!?!?
Det är min kompis och hon har köpt den på HM, men det är en klänning!:)
Du är såå välkommen till mig när jag öppnar Fröken Ros!:)
Kram
Lallis sa…
Men vilket fint café! Och smarrigt ser det också ut, det som bjuds där.
Jag gillar gardinen som du sydde. Ja, det är ju så att de allra flesta fönster i princip måste ha gardiner för att det ska se bra ut.
Kram Lallis
Vilka fina gardiner du har sytt!
Passar perfekt hos dig.Vilket mysigt fik du varit på.Dit måste jag ta mig någon dag...mums!
Jasså du hamnade oxå på scrapbooksmässan.Det gjorde jag med,så nu blir det vatten och bröd ett tag..*ler*/Karin
Lella sa…
Vilke härlig helg, fika och nya gardiner! Tycker att det ser jättesnyggt ut i fönstrena. Tråkigt när man renoverar "sönder " ett gammalt hus, samma sak hemma hos oss. Din fika verkade inte heller dum, ser ut som supersmarriga kakor.....började med GI idag, suck!
Dekoren sa…
Gardin 1 var super, verkligen vackert. Har själv precis beställt gardiner... den dyrare vägen. Herregud säger jag bara. En kurs i sömnad kanske skulle spara in några kronor.
Håller med om att New England är mysmysmys-fint!
svartpeppar sa…
trevlig blogg! på återseende ;)
Lella sa…
Hahaha, GI gick åt pipan när man blev bjuden på både kladdkaka och tiramisu! Glömde skriva att du har gjort en jättefin bildkompositon bakom ditt namn. Ville bara tala om det :o)
Kram
Hej!
Har nämt dej i mitt sista inlägg, hoppas att det inte gör nåt?! Köpte en bok som heter Tillfällen att njuta en liten smula. I den är det så fina bilder, jämförde dom med dina :-)
Ha det gott!
Kram Anna
Åh vad avundssjuk jag blir, scrapbookmässa! Ska bli härligt att höra om hur det var där. Blev du alldeles ruinerad? (eller kommer att bli , om inte annat)
Annars håller jag med dig. I vår förra lgt skulle det också ha varit fint inifrån utan gardiner men man har ändå lite emot det hela, det ser ju inte så roligt ut utifrån ???
Härliga bilder och fin hissgardin!!
mmmm le petit har ju såå mycket gott!Blir ju riktigt sugen på att gå dit snart!
Kul att du hittat något på kärring rallyt.
/S
Poppins sa…
Nej, hör du! Inte får du hota med att sluta blogga. Jag blev alldeles förskräckt när jag läste din kommentar. Visst är det en lite stressig och mörk tid just nu och vi känner oss nog alla lite trötta. Dra gärna ner på bloggandet, men sluta inte - snälla... Din blogg är ju en favorit, som du vet.
kramar
Monica sa…
Vilka fin gardiner du köpt.. läckert med banden som knöt upp allt tyg du fick på köptet =).. Kvalitetstid med familjen är viktig och ni hittade ju ett jättemysigt ställe.. hyllan var riktigt läcker.. ha det gott..
Nej, nu blev jag lite nervös! Läste hos Poppins att du funderade på att lägga ner din blogg... Jag skulle sakna dig såååå!!! Hoppas det bara var en tanke som sedan försvann i ett nafs! ;))

Skulle egentligen bara kika in för att önska dig en trevlig helg!

Stor kram från Jenny
Hej på dig!
Har varit borta ett tag nu - men är tillbaka o inspireras så grymt hos dig. Uuunderbara bilder. Vaniljstänger - jo jag tackar! Caféet tog jag också en massa bilder på när du berättat att vi skulle till Haga - vi njöt där kan jag säga! Vilket drömställe & suveränt goda grejer. Dina gardiner är riktigt fina - syns verkligen inte att du inte gillar maskinen...
Lägga ner bloggen?? Hoppas verkligen inte det! Det vore "katastrof" tycker jag!!! Fortsättningsbloggkramar från Eva
Visst är det mysigt att gå runt på råvarulagret och inspireras bland alla prylar. Hon är så trevlig där hon går runt med sin långa kjol och fläta :). Cafét verkade ju ljuvligt! Får ta att åka dit nån dag.... Kramar Malin
Nettan sa…
Jag tycker att du har så läckra bilder inlagda. Jag antar att du fixar själv med det och skriver kalligrafi på något sätt?
Du delar inte med dej?
Det verkar som om du är bra på att fånga ögonblicken...mys på...

Vänligen...
Lotta sa…
Så snygga gardiner! Och gottebordet ser verkligen frestande ut!

Ha en härlig torsdag!
Kram
Lotta
Mia sa…
ÅÅå vad sugen jag blev på kakor nu när jag kikar in hos dig.. Mums! Jag är också gardinmänniska, känns lite tokigt att låta bli helt! kram
Sussie sa…
Så fina gardiner...visst är det fint att ha lite gardiner i fönstret...super..alldeles ny bloggare titta gärna in...mittvitastaket....ha en bra dag..

Populära inlägg