Sommarens sista dag


Foton fr Sveriges radio

Nåja, vi får säkert fler sommardagar men idag är det sista dagen för året som programmet Sommar sänds. Jag har haft ovanligt många tillfällen att lyssna på programmet i sommar, när jag målat, stickat, bloggat och bara slappat. Och jag måste säga att det har varit ovanligt bra program i år.
Eftersom det finns möjlighet att lyssna på programmen i helhet under 30 dagar efter de sänts och ännu längre tid efter om man kan tänka sig att inte få musiken med, så har vi ju möjlighet att hålla sommaren kvar.
Mina favoriter har jag placerat i collaget ovan.

- skrattade mest åt Mark Levengood och Filip o Fredrik
- bäst musik spelade Rigmor Gustafsson och Renata Chlumska
- mycket tänkvärt sa bl a Lena Nevander Friström (Leg. psykoterapeut, föreläsare) o Lena EndreJag har alltid antingen en ljudbok i örat eller lyssnar på radion när jag går ut med hundarna. Idag lyssnade jag på radion och då kom den perfekta Powerwalkslåten Down In Acapulco med Four Tops – riktigt flyt i fötterna blev det och Alma somnade gott efter promenaden och jag fick en god frukost på altanen.Plockade syrenhortensia som jag ska försöka torka...........och så blev det en skön stund i hängmattan, - den har jag verkligen inte slitit ut i sommar.

Kommentarer

Poppins sa…
Du verkar ha haft en underbar "sista" sommardag och lyckats med att fånga dagen. Låter som du och Alma har haft en härlig avslappnande dag. Hon ser sååå söt ut där hon sussar.
Ha nu en bra vecka också!
kramar
Lime sa…
Åhhh vilken hängmatta!!! och "Down in Acapulco", vilken låt! :-) Den blir man liksom himlans glad åt!

Ha en fin vecka!
Ljuvligt inlägg och ljuvliga bilder!! Jag älskar att lyssna på sommarpratarna med!! Har tyvärr missat många denna sommar men kl 13 så slås radion på om det inte redan är det! Vilken gohund!! Han/hon var ju bara för söt och sån inbjudande bild på den tallriken!! Om du visste vad jag kämpat med att få en syrenhortensia att överleva men icke, det är ju det vackraste träd man kan tänka, blommar så ljuvligt när allt annat håller på att ge upp.... Underbara collage du visar! mari.
Lusthuset sa…
Visst är Sommarprogrammen bra och visst är det fin att man kan ladda ner dem och höra det man missat i efterhand. Även jag skrattade gott åt Mark Levengood. Så härligt det låter med hundpromenaden. Det är väl ett utmärkt tillfälle att få lyssna ifred på radio eller ljudbok under promenaden, det gör jag också även om jag tyvärr inte har sällskap av en sådan go hund. Som vanligt jättefina bilder, får träna på Photoshop (för det är det väl?) Ha en skön kväll. Kram!
Trollmor sa…
Det låter som en riktigt skön dag.
Vovven ser mycket nöjd & belåten ut, kan nästan höra den där belåtna sucken de brukar pusta ut :-)
Tippar på att du hade det lika skönt i hängmattan!
Min man köpte en MP3 i sommar och jag har inte riktigt fattat vad man ska med en sådan till...men den var mycket bra, man kan ladda in sommarpratare och lyssna på dem när man har tid...det ska jag göra till alla mina promenader jag ska börja med nu ihöst!
Pethra sa…
Det låter som en underbar dag. Själv har jag vilat större delen av dagen. Jag är inte på Rusta så ofta ochnär jag är där köper jag mest schampo och sådant, men visst kan man hitta små guldkorn ibland. :-)
signe sa…
Har tyvärr missat massor av sommarpratare i sommar!..har nog endast lyckats lyssna på Pernilla Wahlgren! :)..va bra att man kan lyssna upp till 30 dagar efter och till och med längre..det måste jag kolla upp! Tack för tipset! ..gu vilket fint collage..det vita med vakre hjem och hängmattan såg ju jättehärlig ut! :)
Lotta sa…
Vilka underbara bilder du visar oss! Och tack för att du påminde om att man kan lyssna på sommarpratarna i efterhand. Jag har missat nästan allihop. Ja, inte Mark då förstås. Honom var jag ju bara tvungen att lyssna på!

Ha det gott nu när hösten så smått börjat!

kram
Lotta
Skrotmaja sa…
Oj vad härligt och sunt det där lät och såg ut! Powerwalk, frukost enligt bilden...mmmm...ser härligt ut! Skönt att läsa de där raderna. Får mig att räta på ryggen, höja blicken och tänka att dagen blir som jag gör den. Börjar man som du kan det ju bara bli bra, eller hur? Kram.
Zun sa…
Tänker varje år att jag ska lyssna på sommarpratarna, men har återigen inte lyckats pricka in en enda.... Ska kolla sr.se innan de försvinner ur arkivet.

Hur torkar du syrenhortensian?
Morse Farm sa…
Vilken mysig dag och vilka härliga bilder!
Vill bara tacka dig för den rosa utmärkelsen. Tusen tack! Kul att få känna sig speciell!
Har haft svärmor här så när jag äntligen kunde kika på min blogg och få läsa detta räddade du min dag kan jag ju säga!
Massor av kramar Bodil.
Som alltid - underbara bilder, vackra collage och trevligt läsande. Gillar också att lyssna på Sommar. Skulle vara roligt om lokalradion kunde göra nåt liknande med profiler som finns nästgårds :-) Tack för gullig och snäll kommentar inne hos mig!
Kram
Tingeltangel sa…
Jag skulle verkligen inte ha något emot att ligga en stund i din hängmatta. Ska sanningen fram så tar jag gärna hela hängmattan och de snygga kuddarna.
Men du vilken hängmatta! Var har du hittat den?
Vilken goding till vovve du har.
Kan man verkligen torka syrenhortensia? Det måste du visa senare om det går..
Kram Katarina
Jättemysiga bilder. :)

Jag lyssnade bara på en sommarpratare, jag minns inte alls vem hon var men hon talade om händer. Otroligt bra, jag förstår inte alls hur man kan göra det så intressant. :)
Härligt det låter och vilken smarrig frukost! =)
Lallis sa…
Åh, har du en syrenhortensia? Var den svår att hitta?
Jag har letat lite.
Jag hade en sådan i min brudbukett och älskar dem!
Kram Lallis
Mia sa…
Gud vilken söt vovve och underbara saker du fotat därhemma!
Så mycket härliga bilder! Vilken smarrig frukost *vill också ha*. Jag har missat alla sommarprogram så det var ett bra tips att man fortfarande kan lyssna på dem! Jättefin syrenhortensia - älskar dessa blommor! Jag har ju precis skaffat en vanlig hortensia dessvärre så älskar mördarsniglarna den också! Så nu har jag startat kring mot dessa skitdjur - men det är inte så lätt när det fullkomligt kryllar av dem runt om oss på fälten! USCH!!! Ha en fin vecka! Kraam!
Mmm visst är sommarprogrammen helt underbart somriga! Då vet man att det är sommar, ledigt & härligt. Min favvo Lundell var det första jag såg i ditt inlägg. Han har gjort så enormt mycket härligt! Just det programmet var väl inte det bästa - men alltid härligt att höra honom! Din frukost är väl det godaste man kan äta! Mycket jordgubbar har det blivit här med. Du får nog några härliga höstdagar i hängmattan - jag tror att det fina vädret fortsätter ett tag nu! Kramar Eva
Du vilken mysig blogghörna du har.Roliga detaljer och tips!
Anslagstavlan och underlägget gillar jag skarpt=)
Kul att du "rockar" girl!...
Måste berömma dig för vackra collage och bilder...hortensia är underbar!/Karin
Har missat varenda program! Har inte ägnat det en tanke tyvärr. Är väldigt dålig på radio. Härliga bilder och söööt vovve! Kan tro att hon uppskattade promenaden! Kram!
Jag har missat varenda sommarpratare men tror att man kan lyssna igen på nätet någonstans. Jag skall skaffa mig en mp3 med radio och tanka ner dem har jag tänkt. Jag såg fantastiska kransar av torkad hortensia för ett tag sedan. Kolla Minna Merke s hemsida om tips!

Populära inlägg