Gult är fult?


Jag är inte så förtjust i gult, har varken kläder eller inredning i gult. Men när jag cyklade hem och tittade i cykelkorgen så såg jag vackra gula toner.
- En stor kantarellpåse som min dotter fått av en jobbarkompis och som jag satte mig på balkongen och rensade.
- En ny bok med oerhört vackert omslag i gula toner.


Tog med mig kameran på kvällens hundpromenad och fotograferade det gula jag såg. Struntade i de gula bladen på björken på vår garageuppfart – det var för tragiskt.Önskar mig en Odd Molly-tröja (inte så särskilt gul), ett par Hunter stövlar (absolut inte i gult) och en Kitchen Aid (är OK i gult) - önska kostar ingenting.


Bilder från Odd Molly, Kitchen Aid o http://www.wellie-web.co.uk/

PS. När jag rensade kantarellerna lyssnade jag på Keith Jarretts My song - så vackert! DS

Kommentarer

Tingeltangel sa…
Att få en påse kantareller, det var en superfin present tycker jag. Är inte heller så förtjust i gult - men just kantareller är väl det vackraste gula man kan tänka sig... Gula eller i annan färg, dina bilder är i alla fall lika vackra som alltid.
Sofia sa…
hejsan härligt med färgtema, även om du inte har gult som favvofärg. Hoppas kantarellerna smakade bra!!

kan jag lägga till dig i min lista över bloggar?? mvh sofia
Vad gott med kantareller! Gult är inte min favoritfärg heller men vissa saker är så läckra i gult, gula citroner på ett vackert fat till exempel... KitchenAid vill jag också ha! NU!!! Fast jag vill ha en vit...
Ha en skön torsdag!
Kram Jenny
Mm fina önskningar du har! Hoppas jag har fått in lite mer Odd Molly till du kommer... Köksmaskinen du visar är så himla snygg. Skulle också vilja ha en sån i nån läcker färg som alltid får stå framme... Annars håller jag med dig - gult är ingen favvo färg hos mig heller. Men i naturen finns mycket gult & där passar det verkligen bra in. En hall med nåt gult i anses också som väldigt välkomnande. (Men det har jag inte!) På mig är gult mycket fult! Synd men sant. Ha´t så härligt i höstvädret i Götet! Kram Eva
Lika härliga bilder som vanligt!
Gult är ju inte fult........
En hel påse kantareller, bara sådär!
En del har det bra.
Kram Katarina
Om färgen sitter på kantareller är gult underbart. :)
Kantareller är ju så gott, styvade....
Jag är nog lite halv förtjust i gult.
Då jag har mitt kök i ljust pastell gult.
Men har önskat mig en vitt kitchen aid i många år nu!
Gult är inte fult när det gäller kantareller...
Poppins sa…
Gult är inte bara gult utan det finns så många olika nyanser. Precis som blått och grönt så finns det en del nyanser som är vackrare än andra. Jag gillar klara gula färger som man oftar hittar i naturen, t ex citroner och blommor. Och det finns en del gula accenter i hemmet. Bland annat har jag en gul/vit emmafåtölj som jag älskar!
Och nu kommer hösten med härligt färgfyrverkeri i gult och rött. Det gör mig lycklig!
kramar
Gult är inte alltid fult...det ser man här! Länkar till dig! Kram!
Lantliv sa…
Gult är fint min favortifärg. man blir ju så glaaad av gult. Samma färg som solen. Jag ska senare i höst visa mitt solrum det är gult och vitt. Stövlarna önskar jag mig också, önska kan man ju som sagt!
kram
Jenny sa…
Kan hålla med om att det är få personer som klarar att bära gula kläder. Men ett vackert målat hus med vita knutar eller några citroner i en skål i ett kök är en underbar accent.
Även om höstensfärger är underbara så är det synd att den redan är här...suck
Kram
Tilde sa…
Jag gillar din blogg!
Får en massa frågor i huvudet...
Hur kan man lyssna på sommarpratarna nu?
Jag missade så många...
Vem har skrivit boken Skumtimmen ?
Brunstkalendern !handlar den om hundar,,,HiHi ..jag läser Smuts nu, av Katarina Wennstam o i den är det verkligen brunstigt!
Gult är inte min favoritfärg heller , men kantareller är ju jättegott!men jag vill inte ha gula blommor i trädgården
Ha en skön Helg
Tilde
För att inte tala om gult godis...örk..Kram!
Kvarnboden sa…
Hej! Vad kul att få nya "bloggvänner!. jag känner mig verkligen välkommen in i "Bloggvärlden".Vad härligt det är att hitta gula kantareller, då blir jag riktigt glad!
Välkommen att hälsa på när du har vägarna förbi.
Kram Elisabeth.
Lotta sa…
Jag är inte heller så förtjust i gult, men dina vackra bilder gör ju verkligen färgen rättvist. Och nu kan jag helt klart tänka mig en gul kitchenaid!

Ha en riktigt härlig helg!

kram
Lotta

Ps Jag lyssnar på låten nu, vad fin den är!
Hej där!
I våras/påskas hade jag gula och limefärgade toner och jag kände mig så glad och förväntansfull.......! Hela våren och sommaren framför sig. Jo, men gult är uppiggande, i allafall på mig, men kanske inte året om, då blir det lite "överdos".
Dina bilder är i allafall inbjudande, som alltid!
Jag hade dig som favoritlänk, men så tänkte jag att man kanske ska fråga först innan man sätter ut så, men sen blev det inte av.....så nu undrar jag om det är OK att länka dig?
Ha´det bra!!
Kicki
Anonym sa…
Hello,
Varför har du gula solrosor överst om du inte gillar gult? Jag blir glad av gult. Men det är väl som med alla färger o nyanser, rätt färg på rätt plats..
Christina

Populära inlägg