En doft av ProvenceMin älskade dotter har varit på en kort semesterresa till Frankrike och underbar som hon är så tänkte hon på sin mamma här hemma och tog med sig en liten bit av Provence.
En supersöt tekopp med tekanna, påsen som den låg i doftade underbart av lavendel........
...och två fantastiska dukar, en i blått och en crémefärgad båda med mönster med oliver.Oliver lärde jag mig att tycka om för två år sedan och nu är jag helt beroende av dom. Men jag har haft svårt att veta hur jag skall förvara oliverna när jag öppnat en burk. Dottern tipsade mig om att det fanns en lite porslinsburk med lock att köpa på Josefssons här i Göteborg och det fick det bli - toppenbra!!! Nu kan jag njuta av några varje dag och burken är supersöt!

Kommentarer

Vilken snäll dotter! Hur gör man när man uppfostrar dem så? Min son är sex år men det skall väl börjas i tid :-)
Poppins sa…
Så mysigt. Nu kan du njuta av Provence hemma, sitta vid ett bord med en vacker duk och tekanna och drömma om södra Frankrike.
Jag är också olivfantast. Kan bara sitta och äta dem rakt upp och ner. Mmmmm...
kram
Vilken fin present! Visst är alla gåvor från ens barn helt speciella! Och extra trevligt är det när de dessutom lyckas pricka rätt och köper något så fint som man skjulle valt själv!
Det var en snäll dotter. :) Oliver klarar jag inte av, spännande att du började tycka om oliver för bara två år sedan. Hur gjorde du? :)
Lella sa…
Vilken söt tekanna! Älskar lavendel i alla former, målad, torkad eller som smaksättning. Kul med så fina presenter och som gör att du förmodligen tänker på din dotter!? Kram
Så snäll hon är! Tänk när hon gav dig pappersställningen! Våra döttrar är ju 17 o 19 (1.9 år skiljer dom) o jag tycker att vi har en evig strid. Kan säga att killarna är enklare... Men det ska visst ge sig med tiden har jag hört..? Vet du, jag o maken lärde oss äta oliver på vår bröllopsresa för 7 år sen. Vi frossade i rött vin, stora härliga jordnötter o gröna oliver med kärna i på Sicilien. Innan tyckte vi inte alls om det. Men nu älskar vi det. Jag tror oliver är endera det ena eller andra, inget mittemellan. Ha´t bra! Jag bara målar... kram Eva (hur går det med gardinbilden? spännande!)
Läckert när koppen och kannan liksom satt ihop sådär...
Jag har aldrig varit till Provence eller ens till Frankrike men det har en väldig laddning för mig och jag skulle gärna vilja åka dit...
Zun sa…
Åh, oliver från Provence! *avundsjuk*

Ang pajen: ja, jag häller den varma kolasåsen direkt i pajskalet och nej, den ska (fantastiskt nog!) inte in i ugnen någonting!
Suck, vilka fina bilder du tar och gör... Jag är hopplös...det blir alltid nå´t fel. För mycket ljus, för lite ljus, dålig skärpa, för långt ifrån..osv...ja ja..
Oliver tycker jag inte alls om att äta men de är otroligt vackra.
Vilken snäll dotter du har!
Jätte fina saker alltihop!
Kram Katarina
Vad härligt det låter med Provence. Lite mytomspunnet......
Har aldrig varit där, men en dag kanske!?
Och du får glädja dig åt dofterna.......
Vilken rar dotter!
Kram Kicki
Morse Farm sa…
Så gulligt av din dotter! Hoppas min Matilda blir så snäll....
Hundbilden är vår ena labradoodle Corona. Hon älskar mat så när matte har henne på diet så äter hon allt, som du kunde se, fniss.
Visst är bussarna roliga, i en stad nära oss har de the Beeline med massor av bin och blommor på.
Ha en bra dag!
Kram Bodil.
Hej!
Vad fin tekanna och kopp.
Gillar:lavendelblommor,lavendeldoft,lavendeltvål och skorpor.
Fin olivburk du hittade till dina oliver.Jag har märkt att man kan lära sig att gilla oliver om man hittar rätt sort...mums!
Provence verkar underbart ställe.
Jag tror minsann att Lena Linderholm har sin inspiration där ifrån på sina tyger och målningar.
MVH Karin
Tingeltangel sa…
Åh vilka underbara dukar. Jag älskar de där provencalska tygerna, de är så vackra och har så fina färger. Nu skall jag läsa i fatt resten också.. Tusen tack för dina tidigare tips om butiker mm i Göteborg. Jag hade antecknat alltsammans och de kom väl till pass på semestern. När vi gick in på Grand Ma utbrast min äldsta dotter "Mamma, den här affären är verkligen du." Vi hade det toppen i Göteborg och det regnade bara lite på oss.
Hej igen! Jag har ju ingen aning om hur det ser ut. Men till stilen du gillar passar en tunn vit voille med mörkt blå stjärnor bra. Då får du in ljus också när fönstren är små. Beroende på hur fönstren ser ut väljer man modell. Men t.ex längder med knytband i det stora fönstret skulle vara snyggt. Tycker du att det blir för tunnt får man leta nåt annat tyg. Tuffa hissgardiner i de små fönstren kanske? Ja, vi kollar till det när det blir närmare aktuellt. Men det gäller att spåna o tänka lite - gardiner brukar sitta ett tag så dom ska liksom "växa fram" under en tid så man vet att det man gör var vad man ville... Trevlig Helg! Kram Eva
Poppins sa…
Kan tänka mig att vi har samma smak när det gäller bilar! Vår gamla var 7 år, så det var dags att köpa upp sig. Men attans vad det var dyrt...
Du fångade min sommar på kornet. Jag har verkligen försökt fånga dagen och njuta av sommaren, oavsett väder och annat. Det kan bero på att jag har lagt en jobbig tid bakom mig och inser att livet är kort.
kramar

Populära inlägg