Dags att summera och blicka framåtSå var det dags - sista semesterdagen *snyft* - dags att summera.
Nog har det varit en annorlunda sommar med extremt mycket regn och väldigt lite bad, men det har blivit mycket shoppat och mycket renoverat.

* Bästa sommarminne : Ostindiefararen som kom tillbaka till ett fantastiskt Göteborg - juni bjöd faktiskt på en hel del sol.
* Bästa sommarkväll: Varm, ljummen augustikväll på Liseberg då vi lyssnade på Nisse Landgren och Bohuslän Big Band.
* Bästa inredningsinköp: Kennedytavla som jag köpte i Båstad
* Bästa klädköp: Svart skinnjacka från Sisters på tokrea!
* Bästa bad: stannade bilen, klev direkt i havet i Viken - underbart!!!
* Bästa fika: Bergs på Marstrand - flera gånger ;-)
* Bästa mat: Fisksoppa på olika ställen - alltid lika gott
* Bästa bok: Skumtimmen - otroligt spännande, suggestiv berättelse

Augusti är fortfarande sommar men det känns i luften att hösten kommer....och det finns faktiskt mycket att se fram emot:


* Tända ljus i mörkret
* Sopranos sista säsong börjar snart - och vi har köpt 42" TV ;-))
* Hundarna kan snart få springa ensamma på golfbanorna
* Bokmässan i september med massvis med intressanta böcker att fördriva höstkvällarna med...
= härligt att börja jobba igen! :-)

Kommentarer

Änglagård sa…
Mm, hösten och vintern är härlig... Inget ont om sommaren - men det är bra skönt när luften blir så där härlig som den är på hösten. Men får ta på sig lite bylsiga kläder och kasta sig handlöst ut i skogen med sin korg med varm choklad och mackor.... Tända ljus på kvällen och krypa upp i soffan... Japp - jag börjar redan längta!
Lallis sa…
Jag älskar hösten! Gillar sommaren med med dess grönska. Älskar blommor:)
Men höstdagar och kvällar är extra mysiga och faktiskt romantiska på ngt sätt:)
Ha en fin kväll.
Mvh Lallis
Skrotmaja sa…
Längtar också lite smått efter hösten...i smyg : )
Äppelhem sa…
Jag avskyr när semestern tar slut, det känns så allvarligt på nåt sätt. Som tur är så har jag jobbat hela sommaren (den har ju ändå regnat bort...) och ser fram emot två veckors ledighet från och med måndag. Men det finns mycket positivt med hösten också. Tända ljus, te, filtar och mysiga middagar som inte funkar på sommaren när alla är bortresta. Ha en bra helg! // Linnéa
hulukvarn sa…
Hej Hej! ja jag ska försöka lägga lite tid på bloggen i höst...vilken härlig summering. Gör det något om jag härmar??

Kram kram
Nygammalt sa…
Vilket fint kollage du har gjort, du är så duktig! Måndag är min sista semesterdag ;( *snyft* men man får ju vara tacksam för det väder man har haft, åtminstonde vi här i norr. Men jag förstår om ni har haft det värre. Då är det iiiinge kul alls. Men det är skönt att få vila upp sig ändå!
Önskar dig en jättetrevlig sista semesterhelg! Kram.
Poppins sa…
Vilken härligt summering du har gjort. Och vilken härlig sommar du har haft - och den är inte slut än fast det känns så när semestern är slut.
Jag blir glad över att läsa alla dina höjdpunkter och funderar själv över allt som jag gjort den här sommaren. Trots vädret har det varit en underbar tid där jag verkligen har njutit av tillvaron och utforskat omgivningarna.
Och som du säger, hösten medför en massa trevliga saker. Jag är egentligen höstmänniska, trivs med att börja bylta på sig, ta långa promenader och andas frisk hög luft.
Ha en bra helg, min vän!
Vilken bra summering av sommaren du har gjort! Lyckades du knipa en svart skinnjacka på Sisters så är det bara att gratulera. Om ett par veckor finns de i massor i butikerna till ett helt annat pris!
Nygammalt sa…
Visst är det bra presenter, och så lätt att göra. Gjorde en egen variant för 2 inlägg sedan åt min mamma som hon blev så glad över. Ska göra lite fler så kan hon kanske ge bort dem när hon blir bortbjuden. Kram.
Hej

Hit har jag nog inte hittat tidgare.
Undra just om du bor i mina trakter eller i närheten i allafall :o))
Marstrand besökte jag ocå i år. Har du oxå en gul vovve?
Vilken fin summering! Ja, jag har faktiskt, om än lite motvilligt, börja längta till hösten också. Lite besviken över att det inte har varit mer sol och värmen men förhoppningsvis får vi en solig och fin höst istället! Zinkbordet du såg hos mig kommer faktiskt från Ikea, men det är många år sedan jag köpte det och har sen dess varit en klar favorit - både ute och inne! Ha en skön helg! Kramen!
Lotta sa…
Här har du en höstälskare till! Jag älskar att tända ljus i hela huset, ta på mig en gosig kofta och sjunka ner med en bra bok!

Längtar redan!

Ha en härlig helg! Själv har jag semester 3 veckor till!

Kram
Lotta
Lotta sa…
Förresten, jag har länkat till dig, hoppas det är ok!

kram
Lotta
Tingeltangel sa…
Det var en fin summering. Skall försöka mig på att göra en liknande om du inte misstycker... Jag är också en höstälskare men det är bara det att jag inte tycker det är dags än. Det känns fortfarande som om vi väntar på den "riktiga" sommaren.
Knepigt!!!
Men efter att ha tittat på dina fina bilder började jag längta till mörka höstkvällar tända ljus och en bra bok.
Kram Katarina
Lusthuset sa…
Fin sammanfattning, låter ju ganska bra, trots vädret och allt. Är det inte så att om man tänker tillbaka på vad man gör så är det en hel del ändå och det är ju aldrig det man gör som man ångrar utan det man inte gjorde eller hur? Hösten kan ju vara en så härlig tid, hoppas att den blir det. Kram
Poppins sa…
Dina barndoms somrar måste ha varit underbara. Jag blev väldigt förtjust i trakten kring Tjolöholm och nästa gång vill jag åka vidare till Onsala.
Julmarknaderna låter härligt mysiga. Nästa gång du åker dit, måste du föreviga den på bild!
Liffner har vi inte haft på bokklubben, däremot har mannen läst några böcker av henne och tipsat oss andra. Han skrev även något på hemsidan.
Sitter vid datorn kl 7 på söndagsmorgonen! Det var så varmt att jag inte kunde sova längre. Ändå är det svalare idag, men huset är uppvärmt.
Trollmor sa…
Vilken härlig sommarsummering du har gjort! Och mysiga höstutsikter!
Visst är sommaren rolig och man kan hitta på mycket kul, men hösten är nog favoriten trots allt.
Alla naturens färger, den klara luften och så kan man kura ihop sig inne under en skön filt och tända ljus.
Lella sa…
Vilket fint collage du har gjort och trots allt regn låter det som din sommar har varit bra. Tycker om den tidiga hösten men sen blir det lite jobbigare, och längtan efter sommaren börjar tidigt för mig :o) Men tända ljus ser jag fram emot!

Populära inlägg