SkåneresaSå är vi hemma från vår lilla semestertripp till Skåne och Danmark och det har varit såååå skönt.
Shopping, fika, goda middagar och mysiga miljöer gjorde dessa dagar till ett himmelrike.
Vi började med besök hos ett av Sveriges i särklass bästa fikaställen: Flickorna Lundgren, shoppade lite i Höganäs, badade i Viken och åkte till Helsingborg.
I Helsingborg fick jag tips om en liten mysig inredningsaffär: Staken o veken – massvis med mysiga saker.


En tripp till Danmark blev det också men vi hittade inte så många inredningsaffärer som jag hoppats på och mannen befarat ;-(
Men jag fick mitt shoppingbehov tillfredställt i Båstad så jag skall inte klaga.
Här är min Best of - lista från vår lilla minisemesterresa:
- Bästa fikat: Flickorna Lundgren på Skäret
- Bästa middagen: Pasta med tigerräkor i Norra hamnen i Helsingborg (underbart väder o otroligt vackert läge)
- Bästa shoppingen: Claerence House Båstad/Boarp. Kunde tänkt mig allt i den affären - en av Sveriges bästa inredningsaffärer med New England- stil.
- Bästa hotellet: Hotell Skansen i Båstad
- Bästa upplevelsen : Höra Stefan Gunnarsson spela o sjunga i pianobaren på Sand/Båstad - vilken sångare o pianist!!!!

Bilder på mina inköp kommer säkert senare. Har knappt orkat packa ur bilen ;-))

Kommentarer

Jaha, då har vi nya typer av kollage... Måste erkänna att jag blir avis när du gör så (jäkla) snygga bilder. Som sagt: jag tar lektion nästa gång du besöker Närke!! Mycket tilltalande bilder! Och ställena verkar ju suveräna. Flickorna Lundgrens har jag både läst o hört talas om. Det blir att ta fram den här sidan nästa gång det bär av åt det hållet. Vi gick ju på dina tips i Götet o det var ju mycket givande - även maken blev impad av vad bloggvärlden ger för vidgade vyer! Kul att ni hade så himla bra - såna minnen lever kvar längre än man kan tro. Ger en massa energi. Du jag kan hålla med om att det är fusk med en snickare i huset. Själv bor jag sedan 25 år tillbaka ihop med bankman som dessutom varit fotbollsspelare. Dom som känner den kombinationen vet vad det vill säga... Så gissa om jag är glad att ha fått ett sånt här boende till slut! Nu blir slutet på semestern extra bra: Allsång och Midsomer, hoppas det är riktigt bra ikväll! Nu ska jag iväg till husapoteket. Ska måla ett golv på Smultrongården - kuuul! Kramar Eva
Poppins sa…
Skönt att höra att din tripp till Skåne blev så lyckat. Har längtat efter att höra hur du har haft det. Vill gärna höra mer om dina upplevelser och inköp.
Båstadtrakten är helt underbart. Kunde gärna tänka mig att på där på Italienska vägen och se ut över havet...
Clearencehouse var helt nytt för mig. Vi har planerat in en liten tripp till Båstad och Norrvikens trädgårdar nästa vecka, så det får nog bli ett besök där också.
Kram

PS Man blir lite hemmablind ibland, så jag får skamset erkänna att jag ALDRIG varit hos Flickorna Lundgrens fast jag åkt förbi så många gånger...

PS 2 Glömde säga att du som vanligt gjort fantastiska kreationer i Photoshop!
Lella sa…
Låter som en mysig semestertripp. Ska absolut besöka Flickorna Lundgrens när det bär av söderut, tror att min fikatokiga mor pratat om det stället!? Finfina bilder också, kram.
Ååååå......
vad härligt!
Jag vill också ta mig dit ner.
Dessvärre får jag nog vänta till nästa sommar eller kanske senare i höst. Plånboken tog slut i Maj då vi var i Thailand.
Mannen skulle nog inte fatta det där med "shoppingresa till Danmark"
Får nog locka med nå´t annat.
Kram Katarina
Vad trevligt med en tripp. :) Det där fikastället har jag hört talas om, har aldrig varit där men det verkar vara ett välkänt ställe... Jag var också nyligen i Danmark och fann, precis som du, att inredningsaffärerna inte var några höjdare. Eller så missade jag helt enkelt de bra, vem vet? Ska bli roligt att se vad du köpt på dig för prylar!
Kix sa…
Vilka fina bilder! Tack för skånetispen!
Oj, vilket fotoproffs!! Vad kul att kunna mixa och trixa sådär!
Och en resa att kunna njuta länge av, förstår jag! Vad kul att du gillar mina påsar i all enkelhet!
Härlig blogg har du!!
Kram Kicki
Välkommen hem! Verkar ha varit mysig semester!
Roligt att se dig tillbaka också! Kul att se att du har haft en jätteskön och trevlig semester!
Lyckan sa…
men ååh
dina bildkollage är SÅ FINA
och inspirerande
Lotten sa…
Det låter som om ni haft en trevlig tur! Vad härligt!

Bonnauktionen jag köpte lampan var utanför Kungälv, i Rollsbo. Kanske var det den ni skulle till? Priserna blev inte så farligt höga där faktiskt.... jag ångrar att jag inte bjöd på fler saker! Bland annat en stor fin zink-balja med svart text: 50 liter - den gick för 50 kronor!!
Lena sa…
Åh vad fina kollage du gör!! Jag försöker också men jag tycker dina blir bättre. Härlig inspiration! Jag gillar också fonten Scriptina, som du kanske ser i min blogg...
Ha det skönt! /Kram Lena
Vad härligt inspirerade bilder!
Och tack för semester tipset.
/S
Johanna sa…
Oh, du har varit i Skåne, visst är det fint här :) Nästa gång du hälsar på här nere så kan jag ge dig tips på några till smultronställen// Johanna
Rosa sa…
Tjena hej. Agneta och Pelle som har butiken i Boarp startade hotellet för många år sedan men sålde det förra året. Yepp, det är en nice butik, vi har faktiskt grym shopping i trakterna under juni, juli, augusti.
Lantliv sa…
Jaaaa, Flickorna Lundgren är ju det optimala fikat. Vi fikar alltid där när vi är i underbara Arild.
Kram

Populära inlägg