Home makeover


Så är vi då klara med vårt lilla hallprojekt. Målat och inrett med New England -inspirerad inredning.
Du som följt min blogg har nog förstått att jag letat efter den inredningsstil som vi egentligen vill ha och äntligen har vi landat i den stil som har många namn: New England, Cape Cod, Hamptons, Newport - här kan du läsa mer om stilen. Det roliga är att när vi hittat rätt så stämde plötsligt så mycket i hemmet - det var bara att binda ihop det och mer ska det bli - lite stjärnor o kanske någon flagga;-).
Det har varit så roligt att ta det i lugn och ro. Vi har målat lister och väggar med Stockholmsvitt: S0502-Y. Sen köpte jag en läcker spegel på Pia H från Villa Collection - Pia sa att den är Shabby o det stämmer, men inte shabby chic = vitt, utan läckert slitet svart.
Så bildbehandlade jag (Sepiatonade) två foton, ett från Marstrand o det på min mormor o morfar från Kämpinge, förstorade fotona och ramade in dom. Köpte en tavellist i vitt på Village och det skapade verkligen karaktär till hallen.
Draperiet som döljer alla våra städprylar är från IKEA.
Vi har ytterligare en hall - där vi hänger kläder och ställer skor. Denna hall delar vi med en annan familj och hallen är målad med en förskräckligt ful gul nyans. Nu är när vi är i Home makeover-tagen kom vi på att vi skall måla en fondvägg grått mot det gula (måla om hela hallen skulle ta flera dagar, och ett helt år att komma överens med den andra familjen om vilken färg vi ska ha). Så nu står mannen nere i garaget och tillverkar en skohylla som man ska kunna sitta på och jag skall leta kuddar på stan i morgon.

Kommentarer

Karolina sa…
Inspirerade minst sagt! Själv känner jag att hela vardagsrummet ändrades totalt när jag hängde upp mina nya vita gardiner, vilken skillnad lite tyg kan göra!
Och svarta ramar som du har är ju så läckert, själv kör jag också på stilen myvket vitt, en del svart, och lite beiget. Tycker de färgerna lyfter fram varandra väl....

ha en bra kväll, imoogrn är det måndag, tillbaka till verkligheten!

Kram Fröken Fägring

www.frokenfagring.blogspot.com
Poppins sa…
New England-stilen är verkligen snygg. Den är klassisk också, ingenting som går ur tiden. Jag tänker på snygga inredningar från Ralph Lauren men även Gant och Lexington. Mycket snyggt!
Mitt öga fastnade på ditt hallbord som ser läckert ut. Gillar också dina fina foton, Signe och morfar har vi sett innan. Kul att de får vara med i er vardag och vaka över er.
Kram

PS Vi jobbar en vecka till innan semestern börjar. Så nu ska jag gå och sussa för väckarklockan är satt till kl 6.
Vad roligt att ni känner att ni hittat den stil som passar er. Det är verkligen inte enkelt, för det finns en hel del snyggt att välja mellan. Alltid lika roligt att läsa om lyckade renoveringar! Jag har länkat till dig på min blogg, hoppas det är okej! /Camilla
Vilken mysig blogg du har! Fint med svarta detaljer.
Mari sa…
Hej hopp!

Jag ääälskar din blogg! Du har lagt upp den så snyggt! Och himla skönt att alla inläggen ligger på rad, man behöver inte bläddra till "äldre inlägg"! Så snygg eran hall blev, o vad roligt du presenterar ert jobb med både bilderna o i ord!

Till mina schabloner då, de e faktiskt inte så svårt som de låter! jag köpte ett skalpell set på biltema, finns i ett litet blått etui och i där finns tre olika "pennor" med avtagbara knivar, bara välja den som ligger skönast i handen. Sen köpte jag en skärmatta på panduro, den e himla bra för dels håller den plasten eller pappret på plats och du skär inte i bordet för mattan e så tjock! Kan vara lite pilligt i början men när du väl fått in snitsen så e de roligt! Jag kan nästan hålla kniven still nu o flytta bara plasten...men de e säkert överkurs;)

Lycka till och pröva verkligen!:)

Puss o kram/Mari
vildängel sa…
vad härligt att finna sin stil och kunna inreda enligt den i hemmet :D
Jättesnyggt! Villa Collection är en guldgruva om du vill ha den stilen :-)

ill passa på att önska dig en skön sommar eftersom jag bestämt mig för några veckors bloggpaus. Hoppas vi "ses" igen i augusti!
Fin hall och vad skönt att ha två hallar så att man inte behöver ha den "fina " till det också, fast ni kanske har fint i den andra hallen också!?
Oj, då nu tänkte jag fortare än jag skrev. Jag menade att man inte behöver ha den fina hallen till kläder, skor mm
Terese sa…
lägger till din glogg bland mina bokmärken och ska gå igenom den grundligt! tack för inspiration!

Kram terese

www.mildamaranger.blogspot.com
Terese sa…
har lite av sen stilen du har i din hall hemma..ett tips är ikeas bilder på segelbåtar
Jeremiah sa…
Hej Signe! Snygg blogg.

Både jag och Mari är lite sugna på vad det där snygga typsnittet du har i bilden högst upp.

Kram från Jeremiah & Newht
Jättesnyggt, gillar verkligen new england stilen!
EVA AGNES sa…
Mmmmm så snyggt det blev i den hallen. Välkomnande att komma in i.
Kramar Eva Agnes
Tingeltangel sa…
Åh, så fint det blev i er hall. Älskar också den stilen och det är alltid roligt med bilder och ny inspiration.
Hej!
Jag ser att ni jobbat duktigt med hallen och fått jättefint där hemma.Vi drar i gång i helgen och ska fixa om lite i våran hall.Det ska bli kul när det blir klart=)
jag gillar också svarta detaljer,men har svårt att hålla mig till en stil*ler*.Gillar så mycket olika stilar,men
New-England känns snyggt och klassiskt./Karin
Hejsan! Oj, vad duktiga ni är. Så snyggt det blir med lite färg och en massa jobb... Vill bara tala om att dina smultronsällen har gjort vår super snabba minisemester i Götet helt fantastiskt!!! Så himla kul! Jag har fått så många nya idéer av ställena du rekommenderade så mina tjejer tycker jag är galen. Åååh vad mycket läckert vi sett! Återkommer till det senare. Ha det bra så länge

Kramar Eva
Verkligen snygg spegel, får jag säga!
Kul idé med att rama in sina egna foton, speciellt segelbåten.
Ska nog ta, mig en tur ut till skärgården och fota lite:0)
elin1976 sa…
Vet du...Jeg begynner å mala hallen i dag. Jeg har kjøpt maling i en grå-blå farge for å nettopp oppnå denne flotte new england stilen. Jeg ser du har kjøpt desse flotte bildene. Hvor? Her regner det hele tiden og maling er et bra tidsfordriv. Ønsker deg en fin dag. Klem:O)
elin1976 sa…
Sorry. Jeg glemmer bort at vi norske spør på en annen måte enn dere dvensker. He he.
Hvor hvar du kjøpt de fine bildene med båter på? Bildene var veldig flotte og kunne tenk meg å hatt slike i hallen min.
Ha en skjønn søndag:O)

Populära inlägg