Smultronställen i Göteborg
Alla har vi våra smultronställen i världen och några av mina finns centralt i Göteborg.
Är du här någon gång så rekommenderar jag dig verkligen besök på dessa ställen:
Rosenkaféet :ligger i Trädgårdsföreningen som ligger mitt i Göteborg. Kaféet ligger i en 1800-tals byggnad som förutom kaféet också inrymmer en liten butik. Så här på sommaren sitter man ute förståss, men det är verkligen mysigt mitt i vintern också. Deras räkmackor är jättegoda o så har de ofta något med rosor ex bakelsen på bilden som jag smaskade i mig vid något besök.
Det är inträde till Trädgårdsföreningen vilket oftast är värt ett besök - i år gräver de dock upp delar av parken för en internationell trädgårdsutställning som ska pågå 28 juni till 28 september 2008.
Inte så långt från Trädgårdsföreningen hittar du Saluhallen med en mängd delikatesser från hela världen - underbara dofter o smaker!
Nära Saluhallen ligger också två av mina favoritinredningsaffärer: Casa Linné - med mycket vitt o brunt som är mina favoriter och så Grandma' som ligger på Vallgatan:


Foto: Grandma'
Grandma har allt - porslin, tyger, möbler, jättefina knoppar o beslag, krukor m.m.
Ett annat ställe som har mängder med villha-saker är Balders hage som ligger på Södra Hamngatan:

Foto: Balders hage
Haga har jag ju bloggat om så mycket så det får räcka med ett utropstecken !

Till sist:
Besöker du Göteborg så glöm inte Pia H interiör på Skånegatan - butiken med Villa Collection.
Mitt bästa smultronställe all time är Marstrand och så vårt alldeles hemliga badställe i västra Göteborg - men så är det ju med de bästa svampställena o smultronställena - de berättar man inte om ;-)

Kommentarer

Lotta sa…
Hejsan - trevlig att du tittade in hos mig, alltid kul med nya besökare =) Vilken fin blogg du har, mycket inspiraton och roligt att läsa om tipsen från Göteborg, nu kan jag som bor där hitta dit ;) Fina foton tar du och fina collage du gjort. Vilket fotoprogram använder du? Jag frågar för jag går i tankarna och köpa ett nytt men har lite svårt att bestämma mig för vilket. Ha det så bra i helgen =)
vildängel sa…
vilka utmärkta utflyktstips för mig som snart åker till göteborg :D
En av mina bästa vänner bor i Gbg och det är 11 år sedan jag hälsade på henne och 7 år sedan vi sågs, så snart borde jag åka dit. Vore trevligt att få strosa på Haga igen.
Skönt om bloggardagar kan vara lika viktiga och nyttiga som städ och sorterardagar (men det känns inte riktigt så...det är väl Luthers arv)
Om det är Ok lägger jag in dig på min Bloggar jag besöker lista på bloggen!?
Birgitta sa…
Det är så härligt med alla små smultronställen man får tips om på bloggen och Göteborg är alltid trevligt. Bilden på café Kringlan ger en sån härlig känsla, lite gammaldags. Tack för tips om butiker och mysställen. Kram ha det gott.
Pia..... sa…
Hej...finns det ett cafe`på riktigt som heter sockerskorpan..det var väl en serie på tv saltön som det fanns ett sånt cafè..tyckte det va så gulligt..skulle gärna gå omkring bland allt du visar..:) Tack för kommentaren..kan berätta en sak för dej..DET ÄR farligt för plånboken på många ställen..har varit på en hantverksmässa idag...köpte linnebrallor ...inte billigt precis..men fint:)Ha en trevlig helg..PIA
Poppins sa…
Tack för dessa tips! Allt ser läckert ut så jag noterar tacksamt namnen. Den där trädgårdsutställningen låter också intressant.
Ha en mysig helg! Kram
Å vilket härligt inlägg och bilder!! Jag älskar tips från bloggare så man vet var man ska ta vägen i alla olika städer, toppenbra ställen verkar det vara och mysiga!Tack för tipsen! Ha en bra helg!! Mari.
Hejsa, va roligt att du delar med dig av dina favoritställen, kanske får ta en tur till Göteborg:) Kram och trevlig kväll
Vit stjärna sa…
Hejhej!
Tack vare din kommentar så hitta jag hit... så fin blogg!
Bor på östsidan i Sverige men hittade Grandma´s senast jag va i GÖteborg, Såå mysig affär med allt i! Skoj med fler tips till nästa tripp, älskar Götet!
Kram Anna
grönbergs interiör på kungsgatan är en underbar affär. och så en som ligger på Linnégatan vet inte vad den heter. Ha en skön helg
karin a sa…
Kul att läsa om dina smultronställen! Trädgårdsföreningen (som jag har undrat varför de gräver upp, tack för svaret), saluhallen mm. känner jag till sedan innan men Pia H har jag inte besökt ännu. Får ta mig dit någon dag. Grandmas är min favorit! Ha en fin helg!
Hejsan Lotta!
Ja, du det var verkligen ställen att besöka!! Vi är nog på väg till Götet i sommar - första gången på massor av år. Då ska jag absolut besöka dina underbara tips. Familjen jublar väl som vanligt... Men bara av dina bilder måste man ju göra ett besök! Ha en riktigt skön helg med sool!
Kram Eva
Monicas sa…
Oh ..så många fina ställen du tipsar om..händer ju titt som tätt att man åker neråt till Göteborg. Kanske inte så ofta för att bara ströva omkring utan man har bestämda mål..o så hem..men en dagstur för att vandra omkring o kika på mysiga affären måste jag göra snart.. =)
Malins-Kuriosa sa…
Jag håller med dig om att det är smultronställen de butiker o platser du skriver om...Trädgårdsföreningen var det dock längesedan jag var i...får nog bli en sväng dit nästa gång vi är nere i Götet..
Kram från Malin
A,ja..det där var ju fint beskrivet av vår mysiga stad.
Rosen cafét är en av favoriterna så här års.
Balders hage är jag ju i jämt och ständigt.
Får ju riktigt shopping lust nu.
trevlig helg
/S
Kan bara hålla med! Balders Hage är en stooor favorit!

Ha en fin kväll!


Kram Martina
Tilde sa…
Nu har jag skrivit upp alla dina förslag på smultronställen Bra tips!
Nu återstår bara att övertyga mannen om att vi måste åka söderut..
Tingeltangel sa…
Tusen tack för alla fina tips på smultronställen i Göteborg . Dina bilder och din beskrivning gör att jag vill åka meddetsamma.
Lella sa…
Härliga tips! Kommer nog att landa någon dag i Göteborg i sommar och då kommer dina tips att sitta fin fint :o)

Populära inlägg