Utmaning

Jag är inte så mycket för det här med Bloggutmaningar. Tycker att det är intressantast om alla bloggare skapar sin karaktär på sin blogg och skriver om det som ligger närmast var och en.
Men …just nu rullar en utmaning på många Inredningsbloggar kring vilka saker i ens hem som man tycker bäst om och som på något sätt beskriver något om vem man är - och det är ganska kul att se vilka olika saker man tar upp.
Jag har blivit utmanad av Smultron på strå -(tack för att du tänkte på mig) och antar härmed utmaningen – fast på mitt sätt ;-))
Jag har valt tre saker och format tre collage kring dessa
(som vanligt kan du klicka på bilderna o se dom tydligare om du vill):


Tea:
Min stora tekopp från Spode som jag fått av min svägerska är en favorit.
Den är vacker, god att dricka ur och får mig att tänka på den kära väninna som min svägerska är.
Jag dricker bara té – inte kaffe alls - brukar säga att jag aldrig blir vuxen ;-)
CS Lewis sa en gång: ” Jag kan aldrig få en för stor kopp té eller en för tjock bok” vilket även stämmer på mig.Teknik:
Min bärbara dator är jag särskilt förtjust i. Det är en frihet att kunna sätta sig var som helst i huset el i trädgården och nå ut i hela världen via nätet. Kunna bildbehandla, skriva den där romanen som rasslar i huvudet m.m
Jag älskar teknikprylar av alla slag.


Ekbuffé:
Min morfar köpte i början på 1900-talet en matsalsgrupp med en stor ekbuffé. Det var innan han träffat mormor och sedan hade matsalsgruppen en central plats i deras hem.
Min mormor, Signe (som gett namn till min blogg) var ett föredöme för mig under hela min uppväxt och har präglat mig väldigt mycket. Så när jag, innan hon dog, fick ta över buffén blev jag väldigt lycklig och det är den möbel hos oss som jag är mest fäst vid.
Jag vet att många målar mörk ek vitt nu för tiden och det kan säkert vara helt OK men jag skall aldrig, aldrig måla denna möbel – den skall få vara lika mörk o vacker så länge den finns i vår släkt i alla fall.
Bilden på morfar o mormor är tagen i Kämpinge i Skåne och är en verklig favoritbild.
Återkommer till Signe i något annat blogginlägg.

Det var tre av mina favoriter från mitt hem – kanske har du lärt känna mig lite mer nu.
För dig som vill bli utmanad så skickar jag stafettpinnen vidare – tänk ut tre favoritsaker i ditt hem som säger något om vem du är.

Kommentarer

cleo sa…
Jag såg en sådan där stor kopp för ett tag sedan och tänkte köpa den, men så gjorde jag inte det. Nu ångrar jag mig. Min farmor hade koppar liknande den på Din bild och de var så goda att dricka varm choklad ur. :-)
Poppins sa…
Jag har väntat hela kvällen på vad du skulle lägga ut eftersom jag visste att du hade blivit utmanad. Vilken tur att du kände dig manad att göra det, så jag fick en liten pusselbit till...

Citatet från CS Lewis var så träffande. Du påminner så mycket om en god vän till mig med ditt te och en tjock bok. Läste med intresse din lilla notis om romanskrivande.

Har ofta undrat över namnet Signes vind men nu fick jag en förklaring. Ser fram emot att få veta mer om din mormor. Berättelser om människoöden har alltid fascinerat mig.

Till sist: som vanligt vackra collage. Själv har jag lagt det projektet lite på hyllan, har inte hunnit med. Men när jag ser dina, får jag lust att börja igen.

Kram
Birgitta sa…
Det här med favoritsaker, det kan växla och det kan finnas sådana som man älskar jämt. Du hade tydligen också en mormor, som gav dej minnen att vårda och som präglat dej, det är helt underbart!
Kram.
Men vilken vacker ekbuffe!! Och det svartvita kortet var så fint med, liksom din tekopp, en fröjd att dricka ur en sådan!!

Hmm, Nja, inte Drömhem & trädgård dirket men tusen tack för dina snälla ord! Vågen var visserligen utan skål & visare så det har jag flyttat från en anna våg...
Ha en bra & solig dag önskar Mari.
Så fina saker.

Jo, jag kommer att använda kannorna OCH ha dem som prydnad. Puss
vildängel sa…
Även jag hamnade lite på tekniksidan när jag skulle svara på utmaningen. *S*
Tilde sa…
Du gör underbara collage, tack för att DU ger mig beröm!Min mormor hette Alma och har också gett mig många vackra minnen bla.ärvde jag hennes servis med blekrosa rosor , en favorit hos mig.Kram Tilde
Tingeltangel sa…
Det var ett bra sätt att tolka utnmaningen. Dina collage är ju så underbart vackra - som alltid. Älskar särskilt bakgrunden med testrimlorna. Och koppen är så vacker.
Karin sa…
Vad fint! Du hade så fina tankar bakom varje sak. Byrån var jättefin som den är!
Vilka fina saker du lagt ut och kul att du gjorde utmaningen på ditt sätt:)Underbara bilder som vanligt.Kram
Din ekbuffé är jättefin. Jag tror att man hade ångrat sig om man målat den. Jag fick matbord, stolar, sideboard och skrivbord i samma mörkbetsade ek som din när jag flyttade hemifrån 1982. Det var min pappas arbetskamrats mammas möbler. De är från 1930-talet och jag har fortfarande kvar dem,fortfarande ovita.
Kram
Lily
Anna sa…
Jag bara tokgillar bilder på din mormor och morfar!
Jaså, du har en roman som rasslar i ditt huvud? Spännande! Trevlig helg!
Vilka härliga collage! Ekbuffen är verkligen vacker precis som den är, utan målarfärg ;-)
Vad spännande med romanskrivning... vill veta mer!!
Skrotmaja sa…
Så cool bild! Gamla badbyxor och baddräckter är häftiga. Jag har sparat min morfars gamla i svart med vitt skärp med metallspänne. De är faktiskt moderna igen...
art[e]fact sa…
Kul att få se dina favvisar! Vackra, praktiska och emotionella saker verkligen :)

Ha en bra dag idag!
Å vilka härliga val! Superfina allihopa! Ha en supermysig helg! KRAM
Stina sa…
Vilka fina och bra saker du visar. Härliga beskrivningar till dem oxå. =) Ha en riktigt skön helg. Kram
dreamhouse sa…
vi har oxå sådan stora koppar, de är absolut mina favoriter! de är fantastiska och värda varenda peng!!

Populära inlägg