Ur vårboksfloden

Har en viss förkärlek till böcker om inredning o böcker om mat. Kan man få kombinationen så är det ännu bättre. De här böckerna som ges ut under våren har jag redan skrivit upp på min "vill ha -lista". (Du dotter som ev läser detta - Mors dag är den 27 maj ;-))Äntligen Picknick av Sylvia Danielsson (ICA Bokförlag)
En perfekt bok som har både spännande recept och underbara bilder.
Det är naturligtvis mycket sommarmat med lätta rätter, en hel del bakverk, mycket plockmat där recepten lätt kan användas på kalas. En superinspirerande bok som har allt!


För något år sedan kom systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med boken " Med smak av salt och sommar" - en riktig sommarbok med många bilder från Klädesholmen här på Västkusten. Fina recept som jag använt en hel del.
Nu kommer de med boken Mat i blomstertid Forum Bokförlag. Boken består av recept för alla vårens högtider o fester. Den boken ser jag verkligen fram emot - säkert kort!

Förutom Anna Bergenström så är Monika Ahlberg min köksguru. Jag har de flesta av hennes böcker och mitt köksintresse förändrades radikalt efter hennes bok Rosendahls trädgårdscafé- ett måste i varje kök tycker jag.
Nu kommer hon med boken : Monikas bästa menyer - för våren Prisma förlag.
Höstmenyerna kom i höstas och har fått bra recensioner, men vårmaten lockar mig ännu mer så denna får det nog bli!

Flower Power av Malin Hidesäter och Anna Skoog är en annorlunda blombok med tips på hur man enkelt gör arrangemang med snittblommor. Väldigt inspirerande.

Gunnel Carlsson från Gröna rum har gjort boken Trädgårdsguiden - om konsten att hitta smultronställen i trädgårdssverige.
En guide med över 400 öppna trädgårdar i Sverige! Vilken inspirationsskälla!

Sist men inte minst - årets inredningsbok som så många redan tipsat om. Franske stemninger på nordisk vis. Från Jeanne d'arc living
Ett absolut måste!!

Kommentarer

Jag kan tänka mig några böcker. Verkar bra. Kram Stina
Å tack för boktipsen! Jag älskar också små inspirerande böcker om mat och annat smått o gott... Den första där, picnic, skulle jag också vilja ha och även ett par av de anadr du tipsade om verkade bra!! Mari.
Kikade runt lite bland dina andra härliga inlägg om trädgårdsskor och otroligt vackra bilder du tagit från mässan i Liseberg, underbart!! Jag vet inte varför du inte har en länk hos mej men det får du nu om du inte har ngt emot det...för du har en toppenblogg!! Ha det gott! Mari.
Mimmi sa…
Jag förstår inte varför du tror att listan till mors dag ska vara längre än födelsedags och julklappslistan!!
Nej jag ska inte glömma det, men glöm inte barnens dag 13/5! ;)

Puss och Godnatt!
Pia..... sa…
Flera böcker som jag oxå kan tänka mej ..har du kikat i Franske stemninger?..den vill jag ha..:) det är väl härligt att gå upp 6.30 på lördagsmorgnar..det tror jag atajg skulle föredra...min hund får för sej att hon ska ut vid tre tiden på natten!!...händer flera gånger i månaden ..då kan jag tala om att hon är väldigt billig..ha det så bra..PIA
Lina sa…
Tack för tipsen! Har du fått boken Franske Stemninger.... ännu? Jag väntar och längtar!!
Karin sa…
Tack för tipsen! Måste nog på biblan nu! Det är alltid så inspirerande att läsa sådana böcker.
Poppins sa…
Så många bra tips! Men vilken/vilka ska man välja? Jag tror jag ska gå på Mat i blomstertid och Monikas bästa menyer... eller vill jag ha en trädgårdsbok, Trädgårdsguide. Det hade varit behändigt till sommarens utflykter... Hmmm... det tål att tänkas på.

PS Strykning har jag slutat med. Det blir bara det nödvändigaste som får bli slätt och fint :) Hellre en god bok än en timme vid strykbrädan.
Har kikat runt lite hos dig och här fanns mycket fint! Roligt att du gillade min blogg! Tack för alla boktips också. Den norska inredningsboken måste jag nog införskaffa =)
Tinginneoute sa…
Vilken toppen idee på Morsdags present! Tackar för den :)
Eva Agnes sa…
Tack för fina boktips. Den sista Franska stemmninger skulle jag gärna vilja ha. Lite dyr förstås, för min kassa.... :-(
Kramar Eva Agnes
Oj,vad många böcker du tipsar om!
Jag har köpt en del på bokmässan faktiskt.Ingen av dessa,men visst är det kul med böcker=)
Karin
Vilka underbara böcker du har hittat! Jag älskar också såna böcker. Ha en bra dag!
Hej vilka inspirerande böcker blir något att mysa med mellan bloggandet och familjen:)
Birgitta sa…
Det är så bra med alla bloggare, man får verkligen ta del av det mesta som man är intresserad av. Det verkar vara mysiga böcker, jag gillar verkligen Anna Bergenströms kokböcker, härliga recept. Kram
Viktoria sa…
Tack för tipsen. Det finns massor av böcker som jag skulle vilja ha.
Älskar böcker!
Kram.
Signe sa…
Vilka härliga böcker du visar! :)
Lella sa…
Åhh va många bra boktips, jag vill ha alla! Just Picknickboken har jag varit sugen på ett tag. Må så gott :o)
Tack för din goa kommentar på mina grodor....ja tänk att min "hobby" har blivit trendig! Jag köpte en present till en släkting idag...gissa vad det blev...just det...en groda=)
Tack ska du ha för dina boktips...det verkar vara jättemysiga böcker allihopa.
Ha det gott!Kram!
Tingeltangel sa…
Vilka underbara böcker det verkar vara. Puh, det blir så dyrt efter sådana fina boktips.
cleo sa…
Här var det många bra boktips. Och vad smart att skriva en liten hint till dottern, det kanske jag också ska prova! :-) Trevlig helg!
Stina sa…
Fina böcker! =) Jag är lite sugen på "Flowerpower". Tror jag måste köpa den. De pratade om den på Nyhetsmorgon i morse och nu ser jag den här oxå...är nog meningen att jag ska ha den. =) Ha en skön söndag. kram

Populära inlägg