Rabarber


Idag skördade jag de första stjälkarna rabarber.
Varje år gör jag min favoritsylt/marmelad som jag klippt från någon tidning (kan vara ICA:s tidning Buffé).Det är en fantastisk sylt som är jättegod på pannkaka, till glass, på rostat bröd, till god ost och bara att äta som den är. Här är receptet.
500 g rabarber i bitar
500 g jordgubbar
Blanda rabarbern o jordgubbarna med 2 tsk vaniljsocker och 500 g syltsocker i en kastrull.
Värm långsamt och koka sedan kraftigt i 5 min.
Ta kastrullen från värmen och låt sylten svalna 15 min under lock.

Häll upp på varma, rengjorda burkar. Förvara svalt.

Hur enkelt som helst!

Tänkte göra en rabarberpaj också men de stjälkar som blev över såg för små ut så de får växa till nästa helg (om jag kan hålla mig så länge förståss;-))

Kommentarer

Å tack för ett recept som såg väldigt och gott och enkelt ut!! Det ska jag pröva och sparar det i min lilla "receptmapp". Härligt fotocollage!! Mari.
vildängel sa…
min rabarber har precis börjat skicka upp några små knoppar - men jag ska spara receptet till senare. :)
Mina rabarber har inte heller kommit upp så mycket än, men sparar receptet för framtida bruk. Tack!! =)
Lotten sa…
Åhhh, vad gott! Jag får ta och köpa lite rabarber snart för det är ju såå gott! Problemet är ju att jag även vill ha ett fint blad eller två och göra fågelbad av...;-)
Poppins sa…
Vilken fin somrig bild! Har tyvärr ingen rabarber men njuter av att bara läsa receptet. Kram
Muuums, visst är det härligt när man kan plocka in de första. Skall absolut prova ditt recept!
Mums, vad gott...och vilka härliga bilder.

Ja, jag kan säga att jag blev riktig förvånad när jag kom in på Hemtex. Det var mycket saker där som höll en gammaldags fin stil. Kram Stina
Mari sa…
Hejsan Signe!

Vad roligt att du tittade in hos mig!:) forumet e helt ofarligt o vi e alla snälla därinne och nogamed o vara goa med varann!;) Välkommen när du känner dig redo!

Hm, du frågar om färgval och jag ska ärligt säga att det bara var vanlig vit färg, grundfärg utan nån som helst brytning...har faktiskt inte tänkt på att vitt kommer i olika nyanser...vi använde Nordsjö Ready vit bara! Jag e nöjd för de var en lätt arbetad färg!

Och du, vilken fin blogg du har, mycket intressant att läsa här!
Återkommer med all säkerhet!

Ha det gott!
/Mari
Mia sa…
Det där lät ju jättegott och så enkelt gjort! Att de redan har börjat komma! Tror jag ska be mamma om rabarber i år, de har määängder och använder den knappt :-)
Johanna sa…
Tack för tipset! Låter gott! Jag gillar typsnittet du använder till texten på bilden, vad heter det? Ha en trevlig dag!
Det ser så gott ut! Längtar efter att rabarberna ska komma upp här också! :-)
Birgitta sa…
Det receptet kan vara värt att prova nu när rabarberna växer som bara den, just med jordgubbar till kan jag tänka mej blir gott. Ha det bra. Snygg bild.
Lella sa…
Låter gott, slurp!
Jag ska plocka mina första, spröda rabarber på torsdag då vi har lite fest hemma, längtar tills dess.
Sen ska jag prova ditt recept :o)
Härligt att kunna plocka sin rabarber själv...
Och dessutom kunna koka sin egen sylt.Det lät jätte gott med jordgubbar i också.
Jag får tacka för ditt boktips också!
/S
Poppins sa…
Hur går det förresten med din hylla på yttertrappan? Har det blivit några fler blommor? Minns att det var det första inlägget som jag läste på din sida :)))) KRAM
Signe sa…
Åh, va det ser gott ut! D måste jag komma ihåg! Mina rabarber syns inte till ännu!
Vilket fint fotoarrangemang du gjort oxå! :)
Viktoria sa…
Det där lät ju gott, spar receptet.
Fina bilder också!
dreamhouse sa…
noterat! rabarber är bäst! man kan göra såå mycket gott av dem och det bästa är att man kan plocka o plocka.. massa kram
Stina sa…
Tack för att du delar med dig av receptet. Låter verkligen supergott. Rabarber är gott. =) Kram
Åh, det här måste jag bara prova!!! Mina rabarber har vuxit upp ordentligt men måste inhandla lite jordgubbar innan det kan bli av. Tack för receptet!
Tingeltangel sa…
Det låter underbart gott med rabarber och jordgubbar tillsammans. Tack för receptet. Tycker så mycket om dina jättefina bilder!
Hur gott låter det inte med rabarber... Lyckliga er som har det redan i era trädgårdar. Här uppe hos mig har vi knappt någon grönska överhuvudtaget ännu...

Fast det går inte göra något åt - jag får istället lite längre tid på mig att planera för min trädgård och blommor inför den underbara sommaren i skärgården.

Vilken underbar sida du har föresten. Tror inte jag har varit hit tidigare och hälsat på, men nu kommer det bli fler besök för det här var en jätte fin sida du har här.

Kram Kram
Carina
Johanna sa…
Tack för hjälpen med typsnittet! Jätte snällt! =)
Cia sa…
Jag kommer garanterat att prova på ditt recept, låter gott!
Christina W sa…
I helgen ska jag göra en rabarbermousse...hittade ett recept som jag bara måste prova

Populära inlägg