Hon och han


Undrar om jag är ensam om att inte riktigt få till det hemma som på de drömbilder jag har av inredning.
Naturligtvis är ekonomin en motverkande faktor, men så är det detta med kompromisser.
Jag lever inte ensam och det är väl som Tomas i inredningsprogrammet "Simon o Tomas" sa i måndags:
"Idealet när man är två vuxna människor som lever ihop är att båda skall ta lika mycket plats i hemmet".
Generellt är kanske män inte lika intresserade av inredning som vi kvinnor eller så anpassar de sig efter oss. Jag har t ex inte någon blogg gjord av en man bland mina favoriter såvida de inte döljer sig bakom kvinnonamn;-)
Art e fact har ett intressant inlägg om män o inredning. Läs gärna detta!!

Jag har bett min man att peka på några saker i vårt hem som han tycker extra mycket om o längst upp i inlägget kan du se några saker som jag älskar. Får se om ni får ihop vår stil…

Måste bara tipsa om ett Tjuvlyssnat samtal avlyssnat på Silvan – usch kände igen mig allt för väl ;- ))

Kommentarer

Lime sa…
Jag skrattade lite när jag läste ditt inlägg. Så sant, så sant! Vi har dock tur här hemma hos oss - vi gillar för det mesta ;-) samma saker.
Poppins sa…
Ett intressant ämnesval :) Känner igen en del. Visst, det finns många män som INTE är intresserade av inredning (eller säger att de inte är det) men det finns också män som bryr sig om hur de har det runt omkring sig. Det är nog bara så att de inte vågar prata lika mycket om det som vi kvinnor eftersom de är rädda för att verka feminina.
Men naturligtvis vill de också trivas och inreda efter sin personlighet lika mycket som vi! Fast problemetet är att vi uppskattar olika saker. Jag tycker vi kvinnor kan vara lite egoistiska ibland och "köra på" i vår stil eftersom vi "vet" vad som är snyggt.
Jag gjorde själv likadant när vi flyttade ihop en gång i tiden. Jag dömde ut alla hans prylar fast de egentligen var väldigt smakfulla och vackra, men de var inte i "min stil".
Sedan dess har jag lärt mig att kompromissa och visst är det jobbigt ibland. Men resultatet blir roligt och personligt.
Jag kan mycket väl se en blandning av era stilar. Det är ju NI! Och der är ni som ska bo där och trivas tillsammans.
Vi kan fortsätta drömma om ideal och titta i inredningstidningar men vi lever ju trots allt i verkligheten och det ska var ett ombonat och trivsamt hem.
Väldigt vad jag blev engagerad... Ska sluta skriva nu.
Kram på dig och hälsa mannen!
Lotta sa…
Jag känner igen min alltför väl i det du skriver. Min man är egentligen mest förtjust i skinnsoffor, mörka möbler, tunga gardiner, och jag gillar ju shabby chic, lantligt, romantiskt.

Men jag har tur, min man har sett så mycket på Dr Phil så han vet att man som man ska backa när det gäller hemmet. "Let the lady make the nest" har dr Phil sagt, och det håller min man på. Vilket gör mig glad!

Tack för snälla ord om mitt vardagsrum. Jag är så tveksam ang min spegel. Jag får väl helt enkelt sova på saken!

kram Lotta
art[e]fact sa…
Kanonbra inlägg! Jag känner så väl igen mig! :) Så klart att det gick bra att du hänvisade! ;)
Thea sa…
Hittade hit från Artefacts blogg.
Oj, vilken fin blogg du har. Mkt inspiration och härliga bilder!!!
När det gäller hemmet är det väl så att OFTAST,(INTE ALLTID) är det KVINNAN som fixar och donar hemma,men mannen envisas att behålla eller införskaffa möbler eller saker som vi är MINDRE förtjusta i,men vi är ju olika och så ska förbli...DU är DU och HAN är HAN!Så därför gillar vi olika saker.Man får lära sig att kompromissa och faktiskt se att man har ett hem där det bor olika individer.Hemmet är ju inget utställnings hem som ska se snyggt ut om det kommer främmat,utan man lever och umgås där.Jag tycker det ser ut som om ni har hittat saker som är era och som är en kombination av er tillsammans.Toppen!
Ang.mitt inlägg så har de en Trädgårdshandel i Hjälmeskulla.
Googla på Hjälmeskulla så hittar du butiken och öppettiderna.Jag ska kolla om lyktan är köpt från deras butik...Trevlig helg!//Karin
Anonym sa…
Kanonbra skrivet och visat. Har precis samma dilemma hemma. Mannen föredrar en modernare stil, jag mer lantlig och romantisk. Det ställde till en hel del problem när vi skulle renover vår trea. Vi kompromissade men mest åt hans håll känner jag. Nu är det min tur i nya huste. Passar på när han är på golfbanan.

Erika
www.alfridashem.blogg.se
Tilde sa…
Så bra att du tittat in hos mig så jag hittade dig...Du har ju en jättefin blogg!Läser allt med intresse..Jag har också två hundar o läser samma böcker som dig däremot fick jag tips om inredningstidningar som jag inte sett förr.Jag lägger in dig som en favorit hos mig.Tilde
Tack för ditt besök :-)
O ja, sådär kan det vara. Min man låter mig göra som jag vill. Han vet att jag tar hänsyn till honom.
Fast när man har shabbystil kan det vara svårt.
Men han säger att det är huvudsaken att jag mår bra. *fniss*
Puss Stina
Stina sa…
Intressant inlägg! =) Jag måste säga att jag och min samo har väldigt lika smak. Det är väldigt praktiskt. Vi kan gå in i en möbelaffär åt varsitt håll, men i 9 fall av 10 har vi lagt märke till samma soffa/bord/skåp...ja vad det nu kan vara. =) Ibland kan dock smaken skilja sig något, men oftast går det bra att kompromissa. =) Ha en skön kväll. Kram
Viktoria sa…
Jag och min man har inte samma smak, han gillar praktiska möbler och struntsamma hur de ser ut. Jobbigt tycker jag, som vill att det ska vara både vackert och praktiskt.Intressant ämne!
cleo sa…
Hej, vilken fin blogg, första gången jag är här. Intressant tema, det där med han och hon i inredningen. Min sambo är också intresserad av design och vi gillar inte altid samma saker. Men det fungerar bra i alla fall, för han får bestämma mer i trädgården om jag får bestämma mest inomhus. :-)
Christina sa…
Hemma hos mig gillar vi samma saker och det är mest jag som får bestämma:)
Anna sa…
Intressant inlägg verkligen. Jag tror också att det är vanligt att vi kvinnor "kör på", och de flesta män har med sig i generna att kvinnan sköter/bestämmer i hemmet och protesterar inte, eller väldigt lite. Jag blir helt yr på det där. För när jag är i en inredningsbutik och ser att det finns par som gemensamt diskuterar vad som ska handlas och var det ska stå så blir jag så avundsjuk och tjatar på min man att han ska engagera sig lite.

Om sen min egen man skulle få ett ryck och vilja möblera på sitt konstiga vis så är allt detta glömt och jag tycker inte att han ska lägga sig i sånt han ändå inte förstår.

Kontentan av det blir ju att jag går runt ensam i inredningsbutikerna och är avundsjuk på alla de som har en engagerad man med sig. ???

Knepigt, jag får ta och rannsaka mig själv lite. :0)

Ha en fin härlig lördag.
Lella sa…
Visst blir det krockar ibland men jag håller med Poppins, det är mixen av er som är "hemmet" och som förmodligen gör det personligt. Lycka till med kompromissandet ;o)
Roligt och intressant inlägg! Och alltid ytterst aktuellt! För så är det, få män har samma estetiska förmåga och bryr sig lika mycket som kvinnor MEN de har ändå ting de vill ha med i inredningen! Och det är ju klart de ska få det, de lever ju också i hemmet! Men din man verkar inte ha såna tuffa önskemål i af tycker jag, det går nog att kombinera med dina vacka möbler och ting!! Fint collage du gjort!! Ha en bra helg!! Mari.
Birgitta sa…
Nog stämmer det att vi ser olika på saker, det märks ju på dina fina cöllage du gjort. Men oftast, inte alltid, så är det ju kvinnan som är den drivande och mest intresserad av heminredning, vill att det ska se snyggt ut (enl hennes mått mätt förstås). Men även om jag är den som är mest intresserad så är det ju en kompromiss ibland, båda ska ju trivas som sagt, men jag har kommit på att man får ta en sak i taget, nästan smyga in saker i hemmet vartefter. Man jag ska inte klaga för jag bestämmer väl det mesta vad gäller inredning. Kram
Anna sa…
Jodu det där känner jag igen mycket väl:)
Mannen vill helst ha skinnfåtöljer, och vi köpte ett par underbara på Asko för några år sedan, men jag ångrade mig nästan direkt! De sålde jag på Blocket när vi flyttade till huset, till min mans förtvivlan!

Efter lite övertalning gick mannen med på att köpa nya vita tygfåtöljer, då jag insisterat på att de i skinn var ju så mörka och svalde allt ljus. Han ville absolut vara med och och välja vilken typ av fåtölj vi skulle ha, och ville absolut inte gå med på mitt första val (howardfåtölj) utan valde en annan typ som är jättesnygg (loveseat från BQ)

Ibland vill de ju vara med och inreda,och vi bor ju båda i samma hus, så en del kompromisser blir det ju:)

Men det är ofta "operation övertalning" här hemma!
:)Anna
Signe sa…
Jaa, du det är inte lätt det där!..Min sambo är inte så intresserad av inredning men när jag ska göra nåt eller köpa ny el gammal möbel så har han oftast synpunkter. När vi träffades hade han svart skinnsoffa och svarta möbler, glas och krom. Usch...Det var snyggt komponerat men inte min stil. Jag har alltid dragits till det gammeldagsa och vitt och trä. Har fått honom att gilla den stilen om det är nya fräscha möbler i gammal stil eller gamla, renoverade hela möbler. Han gillar inte shabby som mig, tyvärr. Jag vet precis vad jag vill göra hemma men man får ta det pö om pö och övertyga lite smått åt gången..annars slår han bakut!.. :)

Populära inlägg