ChokladNär jag nu är inne på erkännanden så får jag väl medge att det inte bara är inredningstidningar som jag är beroende av. Choklad och då mörk sådan är också farligt gott!!
Men det finns choklad och CHOKLAD.
I den ICA-affär jag oftast handlar i finns det 15 (!!) hyllor med mörk choklad - svårt att välja. Favoriten just nu är Cemoi: Premier Cru de Chocolat (72% mörk choklad med små kakaoböner i - mums!!) och faktiskt bara 20:-/chokladkaka vilket är ett rimligt pris, flera kostar 50 -75:-/st.


Bild: Summerbird

I Haga här i Göteborg finns en fantastiskt liten söt chokladaffär Summerbird. Det är en dansk firma som har affärer i fyra danska städer och så i Göteborg. Så mycket gott och fin inredning dessutom - väl värt ett besök.
Summerbird har också tagit fram ljuvliga chokladfonduekoppar som jag önskade mig i julklapp förra året. Jag använder dessa nästan varje helg och doppar frukter o bär i choklad - jättegott. Dessutom är detta en jättebra present att ge bort till någon som har det mesta.(Koppen på översta bilden kommer från Västergårdens keramik)

Kommentarer

Anonym sa…
Fonduekopparna är underbart härliga!! Det har blivt en och annan syndigt god kväll i Örebro.

Tack för senast!!
kram
Caroline
Poppins sa…
Din blogg börjar likna rena rama biktstolen. Ska vi erkänna ALLA våra synder? Ja, jag erkänner: jag är chokladmissbrukare...
Kram
Gud vilket läckert inlägg!! Jag älskar också choklad och nu blev jag bara så sugen!! Vilka fina koppar du hade och det såg verkligen gott ut att doppa frukterna!! Jätteläckra bilder!! Mari.
Ja, man kan verkligen få habegär hos "Fidas".
Det kan man få här också ser jag. ;-)
Kram Stina
Viktoria sa…
Mmmm... Nu blev jag så sugen på choklad! Det ser så gott ut!
Julia sa…
Hej..mmm, trots tidig morogn så började det vattnas i munnen hihi!

Lyktorna är från Indiska!
Lotten sa…
Jag erkänner mig oxå till chokladberoendet..... Den där affären i Haga har jag missat. Tack för tipset! ;-)
Lina sa…
Mmmmm vad sugen jag blir!!
Ojojoj vad sugen jag blir, så jag får väl också rätta in mig i ledet... Det ser fantastiskt smaskigt ut!

Trevlig blogg du har! :) /Terese
Man blir så glad av choklad...Måste kolla in den choklad affären i Haga.Är det något jag kan bli sugen på så är det choklad...OK en bekännelse=)
MVH Karin
Eva Agnes sa…
Mmmmmmmmmmmm! marabou, som Yvonne Lombard sa på reklamen när jag var ung.
Äter aldrig choklad. Inte för att jag inte älskar det, mer för att jag är rädd att bli beroende. Men igår köpte jag mig en nougat från Anton Bergh och festade till det med......
Jovisst, har jag blandat ihop dig och Signes design. Tur att det ordnande sig. Jag hade inte riktigt förstått att det fínns två Signe där ute.
Kramar Eva Agnes
SJälv är jag barn när det gäller choklad... Gillar Marabou Schweizernöt... Ingen 72%
Birgitta sa…
Gud, vad jag blir sugen, jag älskar själv mörk choklad. Valrohna
är ju inte dumt, 70%, mums. Jag måste gå in i skåpet och kolla om jag har någon bit kvar. Fondue låter gott, det har jag inte prövat, men det får jag nog lov att göra, smaskigt.
Christina sa…
Vi är nog beroende lite alla till mans...
Stina sa…
Mmmmmmmm... =) Choklad är underbart gott. Försöker äta mindre godis, men chokladen är svår att hålla sig ifrån. =) Ha en skön kväll. kram
mhow sa…
Mm här har du en till choklad älskare..besöker du London eller Paris så måste du leta upp www.lamaisonduchocolat.com Såå mycket goda praliner och kakor! Kram!

www.minlillavitavra.blogg.se
mhow sa…
Tack för att du gillade vårat sovrum :) Kudden har jag köpt på en inredningsbutik här där jag bor men det är gripsholm som gör dom! Finns bla på www.kuddbutiken.se
Lyllos dej som har svägerska i London då hihi, man kan oxå beställa hem men tycker att det är lite för dyr frakt för choklad. Då åker man hellre dit och njuter. kram!
Lime sa…
Meen wow, chokladfondue-koppar. Sådana vill jag också ha... :-) Då skulle det doppas i choklad minsann...
Minna sa…
Mums, mums, chocklad!!!! Härligt inlägg!
Pernilla sa…
Åhå, nu måste jag köpa choklad! Och titta på min favvo-film Chocolat (bäst genom tiderna!).

Populära inlägg