När jorden rämnar


Om man är intresserad av New York och vill läsa en deckare så kan säkert
När jorden rämnar av Reggie Nadelson ge en stunds spännande läsning. Men jag hade svårt att få grepp om huvudpersonen den rysk-judiske kriminalpolisen Artie Cohen, troligen beroende på att det är den femte boken om honom. Synd att man börjar översätta mitt i en serie - var de första fyra för dåliga?

Bokens förtjänster ligger just i skildringen av New York och tiden efter 11 september, men deckarintrigen grep aldrig tag i mig. Har läst flera positiva recensioner av boken men mig lämnade den oengagerad.

Kommentarer

Anonym sa…
Jag har en favoritförfattare vars namn är Ib Michael. Han är en av Danmarks främsta författare.
Jag vet inte hur jag ska beskriva hans böcker. Känner bara att det händer något märkligt, oförklarligt när man läser dem.
Om du är en älskare av ett vackert språk, så blir du helt betagen.
Hör gärna av dig.
bittemie@yahoo.com

Populära inlägg