Favoritfikaställen

Har precis bläddrat igenom boken Underbart är gott - klassiska kakor från Flickorna Lundgren. Jag är väldigt svag för kokböcker med recept och vackra foton. Dessutom är jag mycket förtjust i att fika, helst på extra mysiga fikaställen. Så denna kombination kunde ju inte bli annat än bra. Boken har fantastiska foton och kakrecepten verkar överkomliga i svårighetsgrad.
Flickorna Lundgren på Skäret i Kullabygden, är ett favoritfikaställe som jag alltid försöker besöka när jag är neråt Skåne. Bilderna är från sommaren 2005 då min svägerska o jag gjorde ett stopp på väg till Köpenhamn.

Min topplista av fikaställen - just nu i alla fall:
1. Bergs konditori - Marstrand
2. Flickorna Lundgren - Skäret
3. Solbackens Wåffelbruk - Båstad
4. Vetekatten - Stockholm
5. Rosencaféet - Trädgårdsföreningen, Göteborg


Kommentarer

Margareta sa…
Kära dotter! Du glömmer Fröken Olsson på Östra Larmgatan i Göteborg. Den lite spanskinspirerade miljön med bakad potatis eller en stor muffins är underbar!
marie sa…
Åhh, vad jag blir sugen! Gillar samtliga ställen ,har varit på alla. Vetekatten ska nog ligga etta sen kan listan vara som den är. De är ju alla mysiga på sitt sätt! fröken Olsson är inte dumt heller. Nu ska jag ta en kvällsfika och en hembakad kärleksmums.. Godkväll!!
Anonym sa…
Är du nere i Skäret ska du åka ut till Mölle och besöka Lisa Wohlfarts krukmakeri och se hennes bruksföremål. Sen svänger du ner till hamnen och äter ljuvliga våfflor med sylt och grädde hos Crickan i Lilla Sjöboden.
I Möllehässle, mellan Brunnby och Mölle vid foten av Kullaberg kan du ta in på Sylvia Wihlborgs Bed and Breakfast. Sylvias trädgård är något av det ljuvligaste som finns.
Till hennes trädgård kommer besökare från när och fjärran när hon är med i Trädgårdsrundan.
Bittemie

Populära inlägg